X

iPhone este Scump, dar Merita Toti Banii

iPhone este scump, stim cu totii asta, compania Apple pozitionand terminalele sale pe piata ca dispozitive premium pentru care cere un pret pe masura. Asta impiedica multe persoane sa cumpere un iPhone, insa co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, sustine ca pretul mare merita toti banii, chiar daca in anumite zone de pe planeta terminalele sunt cu mult mai scumpe decat ar merita platit pe orice fel de smartphone.

iPhone este prezentat in aceasta “lumina” de catre Steve Wozniak in contextul in care in China exista concurenta foarte mare din partea producatorilor locali de telefoane mobile. Wozniak sustine ca producatorii chinezi de smartphone-uri creeaza terminale care au foarte multe functii si pret de vanzare foarte mic, insa calitatea este ceea ce le lipseste, iar asta clientii afla abia dupa achizitie.

iPhone este un produs premium la care calitatea, teoretic, conteaza mai mult decat cantitatea, Wozniak afirmand ca terminalele companiei sunt sigure si mult oameni sunt dispusi sa plateasca pentru asta. El afirma si ca Apple inca mai are de implementat functii in iPhone pentru a-si ajunge din urma competitorii, dar ca americanii sunt dispusi fara dubiu sa faca asta doar pentru a isi tine clientii fericiti, lucru pe care orice producator si-l doreste.

iPhone ajunge sa coteste chiar si peste 1000 de dolari in anumite tari, desi in SUA este vandut cu 650 de dolari, iar Steve Wozniak este de parere ca pretul extrem totusi merita platit. Intreaga sa explicatie mizeaza pe calitatea produselor Apple si pe faptul ca oamenii isi doresc produse de calitate pe care sa le poata folosi fara teama ca ar putea fi sparte de catre hackeri, unii chiar fiind dispusi sa plateasca mult pentru asta.

“In life I don’t believe in quantity as much as I do in quality. So you may not have the hugest share in the market or be the No 1, but you should have the best product you can possibly build and Apple qualifies for that. Apple products are safe. And Apple’s pricing is high in the extreme. It’s a safe bet for a lot of people, and when you love Apple you are willing to pay for it.”

iPhone este un produs bun, un produs care inca mai are nevoie de multe, insa calitatea a inceput sa lipseasca in ultimii ani, iar asta nu doar din punct de vedere hardware, ci si din iOS-ul celor de la Apple.

This post was last modified on iul. 20, 2017, 7:53 AM 07:53

Disqus Comments Loading...