X

Facebook – UE Ameninta Compania cu Amenzi

Facebook este de ceva vreme in atentia Uniunii Europene, dar si a autoritatilor acestora, pentru modul in care isi desfasoara afacerile pe continentul european. Pentru ca Facebook nu este chiar cea mai “cuminte” companie din lume, UE s-a gandit sa puna si mai multa presiune pe gigantul american, iar acum are in vedere termenii si conditiile pe care reteaua de socializare ii impune utilizatorilor.

Facebook nu respecta legislatia europeana in termenii si conditiile de utilizare ai retelei de socializare pe care ii impune pentru utilizatorii ce-i folosesc platforma. Autoritatile europene i-au cerut companiei Facebook inca din cursul lunii iunie sa-si modifice termenii si conditiile de utilizare pentru reteaua de socializare pana la finalul lunii septembrie, cei de la Twitter si Google fiind deasemenea vizati.

Facebook este amenintata de catre autoritatile europene cu amenzi serioase daca nu-si modifica termenii si conditiile de utilizare ai retelei de socializare pentru a respecta legislatia europeana. Cuantumul amenzilor nu a fost mentionat de catre autoritatile europene, insa probabil Facebook va fi nevoita sa plateasca zeci de milioane de dolari pentru nerespectarea reglementarilor europene.

Facebook – UE Ameninta Compania cu Amenzi

Facebook este vizata de catre uniunea Europeana in principal din cauza modlui in care compania specifica in termenii si conditiile de utilizare modul arbitrar in care poate sterge continut din reteaua de socializare. Cei de la Facebook pot sterge orice si oricand doresc din reteaua lor de socializare, dar se concentreaza in principal pe continut ilegal publicat de catre utilizatori, insa UE vrea ca utilizatorii sa aiba mai multe drepturi.

Facebook a avut timp pana pe 20 iulie pentru a trimite o la Uniunea Europeana o versiune revizuita a termenilor si conditiilor de utilizare pentru reteaua de socializare. Facebook a facut intai in martie o propunere pentru schimbari, care a fost respinsa de catre Uniunea Europeana, asa ca acum autoritatile pun presiune pe companie pentru a-si grabi procesul de modificare, sau sa suporte amenzile aferente.

“European Union authorities have increased pressure on Facebook, Google and Twitter to amend their user terms to bring them in line with EU law after proposals submitted by the tech giants were considered insufficient.”

Facebook este obligata sa aiba si o echipa in Europa cu care europenii sa poata discuta despre stergerile de continut din reteaua de socializare, acum ei trebuind sa se adreseze echipei din California. Vorbim despre o serie de schimbari care ne aduc noua mai multa putere in relatia cu Facebook, iar autoritatile europene actioneaza foarte corect cand cer asemenea schimbari de la compania americana.

Facebook are in Europa un procent considerabil dintre utilizatorii activi la nivel global, asa ca nu poate risca sa aiba reteaua de socializare blocata pe continent.

This post was last modified on iul. 25, 2017, 9:30 AM 09:30

Disqus Comments Loading...