X

UBER – Fostul Presedinte se Crede Steve Jobs

UBER una dintre cele mai mari companii care faciliteaza transportul de persoane in regim taxi, dar un detine masini sau licente de transport care sa-i permita sa faca asta 100% legal. UBER a fost in centrul multor controverse in ultimii ani, iar din cauza scandalurilor, fostul presedinte si co-fondator, a fost nevoit sa paraseasca pozitia pe care o detinea in cadrul companiei, dar se pare ca doar temporar, in mintea lui.

UBER inca mai este in cautarea unui presedinte pe masura importantei companiei, insa Travis Kalanick, fostul presedinte, traieste in lumea lui proprie in momentul de fata. Intr-un interviu recent, fostul presedinte al companiei UBER a declarat ca in momentul de fata trece printr-o perioada similara cu cea prin care a trecut Steve Jobs in momentul in care a fost concediat Apple, dupa ce a ramas fara sustinerea consiliului director.

UBER nu a trecut printr-o problema similar, insa Kalanick si-a dat demisia dupa cateva luni de scandaluri si multa presiune venita din partea investitorilor. In ciuda faptului ca UBER nu-l mai doreste acum, Kalanick este sigur ca va avea la un moment dat parte de o revenire triumfala, asa cum s-a intamplat in cazul lui Steve Jobs, fostul co-fondator Apple reusind sa salveze si compania de la faliment.

UBER – fostul presedinte se crede Steve Jobs

UBER are o poveste oarecum similara cu cea a Apple, inventand practic o piata pentru transport de persoane in baza unor aplicatii pentru smartphone. UBER a reusit sa creasca si sa devina o forta globala, desi nu este cea mai mare companie de acest gen si desi nu functioneaza legal in toate tarile in care este prezenta, aceasta fiind una dintre cele mai mari proleme cu care se va confrunta viitorul presedinte.

UBER are deasemenea probleme foarte mari si cu soferii care considera ca nu sunt platiti suficient de bine pentru transporturile pe care le fac la cererea clientilor. UBER a anuntat o serie de masuri menite sa creasca aceste venituri, inclusiv optiunea de a oferi bacis soferilor, dar asta numai in conditiile in care utilizatorii doresc asta si in mod anonim, fara ca soferul sa stie cine i-a oferit suma de bani.

“Some directors worry that its former CEO Travis Kalanick — who was ousted — is trying to game the outcome in his favor, after he told several people that he was “Steve Jobs-ing it.” It is a reference to the late leader of Apple, who was fired from the company, only to later return in triumph.”

UBER ar avea nevoie de un Steve Jobs pentru a creste in continuare si a avea mai mult succes, insa in ciuda competentelor sale, Kalanick este totusi cu mult diferit fata de Jobs. Daca el va reveni, sau nu, in cadrul UBER ramane de vazut, insa este clar ca intentiile sale sunt de a nu renunta la compania pe care a co-fondat-o.

This post was last modified on aug. 1, 2017, 5:41 PM 17:41

Disqus Comments Loading...