X

Facebook Ataca OLX cu Propria Platforma de Vanzari

Facebook a anuntat in cursul acestei zile extinderea disponibilitatii platformei sale de vanzari in 17 tari europene, oferind practic o alternativa pentru binecunoscutul OLX.ro. Facebook a lansat initial marketplace-ul sau in SUA, Marea Britanie si alte cateva tari importante, insa incepand de astazi magazinul de vanzari online a fost extins in 17 tari europene pentru ca exista multa lume dispusa sa-l foloseasca.

Facebook a gandit acest magazin online pentru a le permite utilizatorilor sa vanda orice doresc prin publicarea de simple anunturi folosindu-si conturile existente in reteaua de socializare. Practic, oricine are un cont Facebook poate accesarea sectiunea marketplace din cadrul retelei si poate plasa orice fel de anunturi de vanzare de produse, impreuna cu poze dedicate si pretul pe care doreste sa-l primeasca.

Facebook ofera practic o optiune mult mai simpla decat in cazul OLX, de exemplu, pentru a vinde orice produse de care dorim sa scapam, dar deocamdata marketplace-ul nu este disponibil in Romania. El a fost totusi lansat astazi de catre Facebook in : Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxembourg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia si Elvetia.

Facebook ataca OLX cu propria platforma de vanzari

Facebook nu are, din pacate, un sistem de rating-uri pentru vanzarile facute de catre diverse persoane, deci nu stiti daca ele trag tepe sau vand produse reale. Totusi, ele vand prin profilul personal de Facebook, deci va puteti face o idee mult mai clara in legatura cu cei care fac vanzarile, spre deosebire de OLX unde nu vedeti informatii privind vanzatorul, separat de un simplu numar de telefon.

Facebook a anuntat deja ca peste 18 milioane de produse sunt listate in toate marketplace-urile sale, deci oamenii sunt interesati sa vanda diverse obiecte prin ele. Pana acum Facebook a avut marketplace-urile disponibile in tari un eBay are o cota de piata foarte mare in acest segment, asa ca in Europa s-ar putea sa aiba succes mai mare, in special in tari ca Romania, unde eBay nu s-a concentrat.

Facebook nu a anuntat deocamdata cand va lansa acest magazin de vanzari second hand si in Romania, dar probabil nu vor trece multe luni, din moment ce este oferit in Ungaria. Facebook incerca prin acest marketplace sa fure utilizatorii marilor platforme gandite special in acest sens, precum cea OLX, sau eBay, iar pana acum se pare ca a reusit cu succes destul de mare sa-si indeplineasca planurile.

Facebook va lansa acest marketplace in Romania, cel mai probabil, pana la sfarsitul anului si va voi anunta cand o va face.

This post was last modified on aug. 15, 2017, 3:19 PM 15:19

Disqus Comments Loading...