X

Facebook a facut Recensamantul a 23 de Tari

Facebook a facut recensamantul populatiei a 23 de tari de pe planeta utilizand inteligenta artificiala pe care o are activa in momentul de fata, dar si imagini inregistrate din satelit cu respectivele tari. Vorbim aici despre 23 de tari pe care compania Facebook le considera ca avand o rata foarte mica de penetrare a internetului in randul populatiei, deci vorbim in principal despre tari din lumea a 3-a, cea pe care Facebook vrea sa o cucereasca.

Facebook si-a facut o misiune din a aduce conexiuni de internet de mare viteza in tarile aflate in curs de dezvoltare, in principal cele din Africa si Asia. Cei de la Facebook sunt de parere ca acolo sta urmatorul miliard de utilizatori ai retelei sale de socializare, dar numai daca ei vor avea conexiuni de internet suficient de rapide si de ieftine pentru a putea accesa website-ul companiei americane.

Facebook a creat un proiect vast pentru a analiza densitatea oamenilor din zonele populate ale celor 23 de tari analizate si a descoperit ca majoritatea locuiesc la maxim 63 KM de orase. Vorbim aici despre 99% din populatia respectivelor tari, iar daca Facebook reuseste sa acopere cu internet zonele respective, are sute de milioane de potentiali utilizatori care si-ar putea crea conturi in retea.

Facebook a facut recensamantul populatiei a 23 de tari

Facebook vrea sa se foloseasca, desigur, de sateliti pentru a acoperi cu internet zonele care nu au asemenea acoperire, costurile fiind mai mici decat incasarile generate de adaugarea catorva sute de milioane de utilizatori. Facebook stie foarte bine ca reteaua sa de socializare poate creste doar pana intr-un anumit punct, iar atunci toti analistii entuziasmati vor incepe sa critice compania si pretul actiunilor va scadea serios.

Facebook are atat de multe puncte din care culege informatii despre oamenii de pe planeta, incat este capabila sa obtina orice fel de informatii doreste, oricand doreste. Cu ajutorul lor a reusit sa faca acest recensamant pentru 23 de tari de pe planeta, Facebook incercand deja sa ofere internet acolo cu ajutorul dronelor, insa deocamdata a reusit doar sa le faca pe acestea sa zboare fara sa se prabuseasca, insa nimic mai mult.

Facebook va investi, cel mai probabil, cateva miliarde de dolari in proiectul sau de a aduce internetul in zonele defavorizate de pe planeta, iar nimeni nu poate opri asta. Cat va castiga Facebook de pe urma acestui proiect nu stie absolut nimeni, insa in baza a ceea ce vede acum, se pare ca exista un interes foarte mare de a aduce internet oamenilor care abia au cumparat telefoane care navigheaza pe el.

This post was last modified on sept. 3, 2017, 6:16 PM 18:16

Disqus Comments Loading...