X

iPhone X – Componenta ce Intarzie Productia

iPhone X va avea precomenzi colosale in octombrie, analistii asiatici asteptandu-se ca Apple sa fie asaltata de catre clientii dornici sa cumpere noul telefon in aceasta toamna.  Conform binecunoscutului analist Ming-Chi Kuo, iPhone X ar urma sa inregistreze ar urma sa inregistreze precomenzi de 50 de milioane de unitati la compania Apple in toate tarile in care va fi disponibil din 27 octombrie.

iPhone X ar urma sa doboare toate recordurile de precomenzi pentru vreun model de telefon mobil lansat vreodata, iar Apple ar urma sa aiba probleme pana in primavara pentru a acoperi cererea pentru telefon. Ar fi nevoie de minim 6 luni pentru ca Apple sa acopere cererea pentru iPhone X, conform analistului asiatic si teoretic prin primavara ar trebui sa fie livrate toate modelele imediat dupa achizitie.

iPhone X cu 50 de milioane de unitati in precomanda pare sa fie o cifra foarte mare, avand in vedere pretul urias de vanzare al telefonului, insa nu vorbim despre ceva greu de crezut. Daca cifra este adevarata, atunci Apple ar trebui sa incaseze minim 50 de miliarde de dolari din vanzarea stocului initial al iPhone X, sau cam un sfert din ceea ce a generat in incasari in intregul an 2016.

iPhone X – precomenzi colosale in Octombrie

iPhone X va avea precomenzi record, dar Apple are probleme foarte mari cu productia din cauza noii camere TrueDepth, care este fabricata in cantitati foarte limitate. Producerea camerei TruDepth este mai dificila pentru ca ea contine mai multi senzori decat in cazul vechilor modele ale iPhone, iar asamblarea sa in iPhone X este cel putin la fel de dificila, Foxconn avand probleme foarte mari in a acoperi Apple.

iPhone X nici nu a intrat in productie de masa inca pentru ca Apple nu are toate componentele necesare, cerandu-le unor parteneri sa-si opreasca temporar productia. Apple asteapta sa vada si cat succes au iPhone 8 si iPhone 8 Plus inainte de a incepe productia la scara industriala a iPhone X, dar nu va putea acoperi cererea pe care o vor genera clientii, iar asta va aduce cozile din fata magazinelor pe care nu le-am vazut vineri.

“TrueDepth camera may be main production bottleneck of iPhone X ramp. The 3D sensing (TrueDepth camera) on iPhone X is composed of a structured-light system, time-of-flight system and a front-facing camera, which represents a far more complex structure than those of rivals. It will therefore be harder to achieve mass production. While we project iPhone X will see output ramp up meaningfully in mid/ late October, tight supply may only start to ease in 1H18F due to strong demand.”

iPhone X va genera vanzari foarte mari pentru Apple, dar nu va putea acoperi pierderile generate de scaderea vanzarilor iPhone 8, iar asta pentru ca lumea nu e interesata de telefon. Daca Apple ar fi avut suficiente unitati ale iPhone X pentru a acoperi cererea de pe piata, atunci ar fi generat mult mai multi bani decat a pierdut acum cu iPhone 8 si iPhone 8 plus, insa va recupera totul in 2018 cand va rezolva problemele de productie.

This post was last modified on sept. 25, 2017, 5:49 PM 17:49

Disqus Comments Loading...