X

YouTube – Aplicatia Reda Singura Clipuri Video

YouTube are un secret pe care nu vrea ca utilizatorii sa il afle, mai exact faptul ca aplicatia pentru iPhone, iPad si iPod Touch este capabila sa redea singura clipuri video fara ca noi sa vrem. Totul face parte dintr-o tentativa a celor de la YouTube de a creste numarul de vizualizari in platforma de redare de clipuri video, iar din pacate utilizatorii sunt cei care sufera de pe urma acestei functionalitati a aplicatiilor.

YouTube testeaza deocamdata aceasta functie cu unii dintre utilizatorii sai pentru a vedea in ce masura acestia sunt interesati sa aiba o asemenea functie disponibila in telefoane, sau tablete. YouTube nu ii anunta pe utilizatori cand activeaza aceasta noua functie in aplicatia instalata in telefoanele, sau tabletele, lor, astfel ca oricine o poate avea activa fara sa stie, lucru destul de neplacut.

YouTube are implementata aceasta functie care reda un preview pentru clipurile video afisate in pagina principala de clipuri video pe care utilizatorii o vad cand acceseaza aplicatia. Vorbim despre un preview scurt al clipurilor video si nu despre pornirea completa a acestora cand pagina principala a aplicatiei YouTube este accesata, asa ca problema nu este deocamdata chiar atat de mare, deocamdata.

YouTube testeaza o functie care poate reda clipuri video automat in aplicatie

YouTube face totusi o implementare mai buna decat Facebook, pentru ca reda partial clipurile video, fara a avea sunetele active, dar asta tot genereaza consum inutil de trafic de internet. Totusi, faptul ca YouTube testeaza o asemenea functie este o dovada clara a faptului ca are nevoie de mai multe vizualizari in cadrul platformei, dar implementarea unor functii de acest gen va genera cresteri artificiale si nimic mai mult.

YouTube are totusi disponibila si optiunea de a dezactiva complet redarea partiala a clipurilor video la navigare prin feed, ori redarea lor doar cand suntem conectati la o retea Wi-Fi. Compania Apple a implementat ceva similar pentru AppStore incepand cu iOS 11, tot cu optunea de a bloca redarea in anumite conditii, iar cei de la YouTube nu vor sa streseze prea mult utilizatorii, deocamdata.

YouTube este cea mai mare platforma pentru partajarea de clipuri video, insa cei de la Facebook incearca de cativa ani sa-i ajunga din urma, dar deocamdata fara prea mult succes. YouTube ar putea decide sa nu implementeze aceasta functie in final, ci doar sa o testeze pentru a vedea cat de viabila ar fi implementarea in aplicatie, deci deocamdata nu trebuie sa ne facem chiar atat de multe griji.

This post was last modified on oct. 11, 2017, 4:12 PM 16:12

Disqus Comments Loading...