X

iPhone X Arata ca pana si Apple poate Gresi

iPhone X ne arata ca pana si compania Apple poate gresi, iar asta pentru ca americanii n-au reusit sa faca aceeasi “magie” in ceea ce priveste adunarea componentelor pentru telefon. Vorbesc aici despre enormele probleme de productie pe care telefonul le are, compania Apple nereusind sa gaseasca echilibrul perfect intre cerere si oferta, astfel ca telefonul sau va fi disponibil in cantitati extrem de limitate in 3 noiembrie.

iPhone X are probleme enorme de productie din cauza faptului ca Apple nu a putut cumpara suficient de multe componente de la partenerii sai pentru a putea asambla suficient de multe telefoane. Pana acum compania Apple reusea sa adune suficiente componente pentru a-si putea asambla produsele si a avea lansari cu zeci de milioane de unitati vandute in cateva saptamani, dar cu iPhone X nu se va intampla asa ceva.

iPhone X va fi disponibil in 2 – 3 milioane de unitati in momentul lansarii, in loc de o cantitate cel putin dubla, iar asta in conditiile in care va fi lansat in peste 30 de tari. Stocurile foarte mici arata faptul ca pana si Apple poate fi “invinsa” de partenerii asiatici care nu sunt capabili sa produca toate componentele cerute de catre americani in conditiile si cantitatile dorite de catre ei, iar in final Apple pierde cel mai mult.

iPhone X ne arata ca pana si Apple poate gresi

iPhone X este vazut de catre analistii americani ca o vulnerabilitate pentru Apple, din cauza problemelor generate acum, iar ei sustin ca Apple a facut mai multe greseli pentru a ajunge in aceasta situatie. Prima dintre ele a fost trecerea de la ecranele LCD la cele OLED, aceasta schimbare generand primele intarzieri in procesul de asamblare, pentru ca Samsung a reusit cu greu sa inceapa productia in masa.

iPhone X are productia, intr-o buna masura, dependenta de Samsung, o rivala foarte serioasa a Apple, iar aici sta o problema enorma, coreenii reusind greu sa produca ecranele OLED. A se baza pe Samsung a fost o alegere grea, dar fara optiune, pentru Apple, iar asta deoarece nicio companie nu poate produce suficient de multe ecrane OLED pe au nevoie cei din Cupertino pentru noul telefon.

iPhone X are deasemenea probleme foarte mari cu camera frontala 3D, sau placa logica, insa sigur mai sunt si alte componente care n-au fost produse in cantitatile suficiente. Adunand toate acestea, cei de la Apple au aratat ca pot gresi foarte mult, iar miliardele de dolari pierdute acum probabil ii vor invata cum sa gandeasca mai bine pe termen lung lansarile unor modele la fel de importante.

This post was last modified on oct. 23, 2017, 6:08 PM 18:08

Disqus Comments Loading...