X

Al Treilea Proces Acuza Apple ca Incetineste iPhone-urile pentru a nu le Repara

Apple are parte de un al treilea proces in SUA, in urma celor doua de ieri, dupa ce a recunoscut ca incetineste iPhone cu baterii vechi prin iOS, de aceasta data compania fiind acuzata ca o face intentionat pentru a evita repararea telefoanelor. Persoana care a actionat Apple in judecata sustinea ca a detinut inainte un iPhone 6 care se inchidea subit cand mai avea peste 50% din baterie disponibila, dar care devenise si extrem de incet.

Compania Apple l-a incetinit prin iOS pentru ca bateria era prea veche, iar in loc sa-i spuna clientului care ii problema (el cerand si o inlocuire gratuita), l-a fortat sa isi cumpere un nou model mai scump de 1000 de dolari. Aceasta din urma alegere a fost una personala, pentru ca nu trebuia sa cheltuie atat de multi bani pe telefon, dar nici bateria nu trebuia inlocuita gratuit daca telefonul era mai vechi de 1 an, in SUA.

Al treilea proces acuza Apple ca incetineste iPhone-urile pentru a nu le repara

Avocatii barbatului acuza Apple ca a mintit cand a spus ca telefoanele iPhone sunt afectate din cauza bateriilor proaste folosite de catre companie si ca ea nu a dorit sa repare toate unitatile defecte. Apple nu avea obligatia de a inlocui bateriile telefoanelor care au iesit din garantie, insa pentru cele care inca erau in garantie trebuia sa o faca, insa a decis sa o faca doar pentru iPhone 6S, desi era lansat de doar cateva luni cand au aparut problemele, iPhone 6 fiind deasemenea afectat.

“In a filing with the U.S. District Court for the Northern District of California, lawyers for plaintiff Keaton Harvey explained that a prior iPhone 6 of his suffered from spontaneously shutdowns despite having more than 50 percent charge, and became extremely slow, eventually leading him to buy a new iPhone at a cost of over $1,000.”

Barbatul cere ca Apple sa includa in iOS informatii detaliate privind mecanismul care incetineste telefoanele iPhone si sa ofere posibilitatea de a il dezactiva pentru cei care doresc asta. Mai mult decat atat, el cere rambursarea persoanelor care au cumparat telefoane iPhone defecte, sau a reparatiilor pentru acestea, si sa ofere baterii noi pentru cele care inca mai au performante reduse.

Realitatea este ca Apple si-a batut efectiv joc de clienti cu aceasta problema a bateriilor proaste pe care le foloseste in iPhone, iar asta va afecta increderea unei parti a clientilor in companie.

This post was last modified on dec. 23, 2017, 8:48 AM 08:48

Disqus Comments Loading...