X

Apple este Tinta Celui mai mare Proces Colectiv de pana acum

Apple este tinta celui mai mare proces colectiv de pana acum, o casa de avocatura din Australia anuntand ca pregateste o lovitura uriasa pentru cei din Cupertino. Procesul lor are, desigur, la baza limitarea performantelor iPhone de catre compania americana, iar un numar foarte mare de clienti se vor grupa in acest proces ce va fi deschis in ianuarie 2018.

Ieri v-am spus ca nu mai putin de 67.000 de clienti Apple s-au grupat intr-un proces colectiv din Coreea de Sud, acesta fiind cel mai mare de pana acum deschis impotriva Apple. Ca de obicei, si in acest proces compania Apple este acuzata ca si-a inselat clientii atunci cand a decis sa limiteze performantele iPhone fara a-si anunta clientii in legatura cu asta.

Casa de avocatura urmeaza sa ceara despagubiri de peste 1 miliard de dolari de la compania Apple, iar ele ar putea fi acordate de catre instanta, daca pretentiile sunt acceptate de instanta. Acesta va fi unul dintre cele peste 15 procese deschise deja de catre Apple, insa aici vorbim doar despre cele cunoscute, pentru ca in realitate ar putea fi si multe altele necunoscute.

“iPhone owners could cash in on a portion of over $1 billion in what lawyers are touting as Australia’s largest-ever class action, after tech giant Apple admitted to slowing down some phones. Corporate deception is a serious and punishable offence. Apple, by its own admission, has misled millions of consumers globally into believing that their iPhones were malfunctioning, causing them to upgrade to newer and more costly devices.”

Apple si-a cerut scuze ieri pentru limitarea performantelor iPhone din cauza gradului de uzura al bateriei, insa se pare ca aceasta initiativa vine mult prea tarziu pentru consumatori. Cei de la Apple incearca acum sa mai scape de unele dintre procese si sa convinga clientii sa nu mai deschida altele, insa e putin probabil ca persoanele suparate sa treaca acum cu vederea problemele.

This post was last modified on dec. 30, 2017, 8:52 AM 08:52

Disqus Comments Loading...