X

Samsung Surprinde cu o Decizie Neasteptata privind Smartphone-urile

Samsung isi face curajul si pregateste o schimbare complet neasteptata pentru smartphone-uri, compania coreeana intentionand sa isi vand proesoarele Exynos pentru alti producatori Android. Samsunt dezvolta procesoare din seria Exynos pe care le foloseste exclusiv pentru propriile telefoane mobile, insa incepand de anul acesta ar urma sa le vanda si altor producatori de telefoane Android.

Intentia celor de la Samsung este de a extinde chip-urile Exynos la alti producatori pentru a genera noi venituri pentru divizia care dezvolta aceste componente pentru smartphone-uri. Samsung dezvolta procesoare la fel de bune precum cele Snapdragon ale companiei Qualcomm, la extinderea disponibilitatii chip-urilor Exynos la alti producatori va afecta serios incasarile Qualcomm in anii urmatori.

Samsung intentioneaza sa vanda chip-uri pentru telefoane mobile de clasa medie, deci va pastra pentru seriile Galaxy S si Galaxy Note procesoarele cele mai performante. In 2017 Samsung a fost al patrulea producator in ceea ce priveste rata de adoptie a procesoarelor proprii in telefoane mobile, Qualcomm, Apple si Mediatek ocupand primele trei pozitii, dar asta se va schimba incepand cu 2018.

“Samsung Electronics plans to begin selling its in-house developed Exynos mobile processors to other smartphone vendors in order to expand the scale of its smartphone chip platform. The source said the Samsung move is designed more to boost its own wafer foundry utilization rate and raise its share of the smartphone chip market, especially for midrange models.”

Samsung a produs timp de ani si ani de zile procesoare pentru Apple, dar si pentru telefoanele proprii, are suficienta experienta in acest domeniu si poate concura cu oricine oricand doreste. Fabricand procesoare Exynos si pentru competitorii sai, cei de la Samsung vor aduce incasari de miliarede de dolari anual, dar ar putea controla deasemenea mai bine si producatorii care ii copiaza produsele.

This post was last modified on ian. 25, 2018, 9:04 PM 21:04

Disqus Comments Loading...