X

iPhone de la Record la Dezacord in Ultimii 6 ani

iPhone este cel mai popular si mai profitabil produs al companiei Apple, in T4 2017 el generand 70% din incasarile de 88 de miliarde de dolari ale companiei, iar asta ne arata cat de dependenta este ea de el. iPhone a fost cel mai popular smartphone de pe planeta de mai bine de 5 ani, insa de 6 ani incoace inregistreaza recorduri peste recorduri in vanzari pentru compania Apple, totul pana in anul 2017 cand am inregistrat un dezacord.

Daca va uitati la graficul de mai jos veti observa ca pentru fiecare exista Q1(ultimul trimestru fiscal dintr-un an, dar primul in anul fiscal al Apple) exista maxime pentru vanzarile iPhone multumita perioadei de sfarsit de an, a sarbatorilor de iarna. Cea mai mare crestere dintre toate a fost inregistrata la finalul anului 2014, cand vanzarile de telefoane iPhone au crescut cu aproape 30 de milioane de unitati, sau aproximativ 50%.

iPhone de la record la dezacord in ultimii 6 ani

De atunci vanzarile iPhone au avut cresteri minore in ultimul trimestru fiscal al fiecarui an, totul culminand cu un dezacord in 2017, cand Apple a inregistrat prima scadere a vanzarilor, de doar 0.5% in raport cu anul anterior. Totusi, nu acesta este dezacordul, iar asta pentru ca dezacordul sta in faptul ca desi vanzarile au scazut, incasarile au crescut cu peste 15%, sau 7.2 miliarde de dolari, toata lumea ramanand uimita, dar asta a acoperit scaderea in vanzari.

iPhone X este motivul pentru care 2017 a adus un mare dezacord in ceea ce priveste vanzarile de telefoane iPhone, iar asta deoarece pretul sau foarte mare a ajutat Apple sa faca mai multi bani din vanzarea unui numar mai mic de telefoane mobile. Cu vanzari in scadere, Apple a intrecut Samsung in vanzarile smartphone in T4 2017 si pentru prima parte a anului se anunta o evolutie oarecum similara, iPhone X urmand a anula scaderea vanzarilor cu incasari mai mari.

This post was last modified on feb. 2, 2018, 6:06 PM 18:06

Disqus Comments Loading...