X

iOS vs Android: Care Telefoane sunt mai Sigure ?

iOS si Android sutn comparate astazi, impreuna cu Windows Phone si PrimeOS, in ceea ce priveste nivelul de securitate de care fiecare utilizator beneficiaza in viata de zi cu zi. Studiul a fost realizat de catre compania SecurityLab, ea publicand tabelul de mai jos pentru a ne arata cat de rapid sunt rezolvate problemele de securitate pentru iOS si Android.

Conform acestui studiu, iOS este cea mai sigura platforma dintre toate, beneficiid de actualizari de securitate cel mai rapid, pentru cele mai multe dintre unitatile active si pentru cea mai lunga perioada de timp. Apple ofera si cel mai lung suport pe partea de securitate pentru produele sale, 5 ani in comparatie cu Android, unde perioada e mult mai mica.

iOS vs Android – iata care telefoane sunt mai sigure

Android are parte de cele mai incete actualizari de securitate, unele venind si la cateva luni dupa ce sunt descoperite vulnerabilitatile in sistemele de operare, lucru stiut de multi. Partea si mai proasta este ca propagarea acestor actualizari la toate produsele unui producator poate dura si cateva luni in anumite cazuri, iar o rezolvare pentru asta nu s-a gasit inca.

iOS a avut intotdeauna un avantaj imens in fata Android multumita rapiditatii cu care sunt rezolvate probleme de securitate pentru clienti, iar asta nu pare sa se schimbe prea curand. In ciuda tuturor eforturilor depuse de catre compania Google, dar si de catre unii producatori Android, securitatea telefoanelor ramane o problema fara rezolvare pentru multe persoane.

This post was last modified on feb. 28, 2018, 5:20 PM 17:20

Disqus Comments Loading...