X

Apple Watch: Iata de ce sunt Aplicatiile atat de Proaste

Apple Watch este cel mai popular smartwatch de pe planeta, dar asta din cauza aplicatiilor care sunt create pentru el si nu in baza functiilor, care exista si la multe alte ceasuri inteligente. Cele mai bune aplicatii pentru Apple Watch sunt cele create de catre compania Apple, iar asta pentru ca dezvoltatorii nu au acces la aceleasi tool-uri precum inginerii Apple.

Dezvoltatorii pot crea aplicatii pentru Apple Watch folosind WatchKit, un framework pe care compania Apple l-a creat special pentru ei, insa acesta este extrem de limitat si plin de buguri. Dezvoltatorii se plang de foarte mult timp ca aplicatiile pentru Apple Watch sunt greu de dezvoltat si acuza inginerii Apple ca din moment ce nu folosesc vreodata WatchKit, nu stiu ce sa imbunatateasca la el.

Apple dezvolta aplicatiile pentru Apple Watch folosind alt set de API-uri, iar dezvoltatorii vor acces la el, altfel multi ar putea renunta complet la dezvoltarea de aplicatii pentru Apple Watch. Fara aplicatii, cei de la Apple raman fara clienti dispusis a cumpere ceasul inteligent, asa ca e posibil sa imbunatateasca substantial WatchKit, dar nimeni nu stie exact cand.

“Developing Apple Watch apps is extremely frustrating and limited for one big reason: unlike on iOS, Apple doesn’t give app developers access to the same watchOS frameworks that they use on Apple Watch. Apple will never have a very good idea of where WatchKit needs to improve if they’re not using it. But this sweet solution is the only choice anyone else has to make Apple Watch apps.”

Apple Watch are nevoie de dezvoltatori pentru a avea succes, iar ei au nevoie de tool-uri care sa le permita sa dezvolte aplicatii cu adevarat utile, insa Apple e cam incapatanata. Desigur ca daca vanzarile ar scadea, Apple si-ar schimba prioritatile, insa deocamdata acest lucru este foarte departe de a se intampla, asa ca Apple mai trebuie “convinsa”.

This post was last modified on mart. 1, 2018, 8:21 AM 08:21

Disqus Comments Loading...