X

WhatsApp si Apple: Anuntul Neasteptat cu potential Periculos

WhatsApp si Apple intra in centrul atentiei astazi, ambele companii fiind in vizorul unor oameni foarte puternici, care vor sa aiba acces la datele utilizatorilor pentru a analiza si continutul unora dintre conversatiile facute prin platformele lor. Democratii americani vor sa oblige WhatsApp si Apple sa furnizeze informatii privind posibila implicare a rusilor in alegerile prezidentiale din SUA ce au avut loc in anul 2016, si in urma carora Donald trump a fost ales presedinte.

WhatsApp si Apple urmeaza sa fie in vizorul democratilor daca vor reusi sa castige majoritatea in Casa Reprezentantilor in luna noiembrie a acestui an, intentiile lor punand presiune pe ambele companii inca de pe acum. Demnitarii americani vor ca WhatsApp si Apple sa le ofere informatii privind anumite personaje “cheie” vizate de ancheta care trebuie sa descopere daca Trump a fost ajutat de catre Putin sa devina presedintele SUA.

WhatsApp si Apple: anuntul neasteptat cu potential periculos

WhatsApp este vizata strict pentru continutul convrsatiilor, teoretic criptate, facute de catre persoanele care sunt anchetate, in timp ce in cazul Apple s-ar dori doar informatii despre aplicatiile descarcate in telefoane. iMessage este criptat complet, iar Apple nu ar avea acces la conversatii, conform celor spuse de companie, deci accesul la mesaje ar fi imposibil, insa WhatsApp nu e chiar atat de bine securizata, asa ca s-ar putea accesa orice.

“Apple: The Committee should seek records reflecting downloaded encrypted messaging apps for certain key individuals. The Committee should likewise issue a subpoena to WhatsApp for messages exchanged between key witnesses of interest. The committee wants to know all messaging applications that Mr. Kushner used during the campaign as well as the presidential transition, including but not limited to SMS, iMessage, Whatsapp, Facebook Messenger, Signal, Slack, Instagram, and Snapchat.”

WhatsApp si iMessage nu sunt singurele platforme vizate, iar asta deoarece inclusiv Facebook Messenger, Signal, Slack, Instagram si Snapchat sunt in atentia democratilor, daca vor obtine puterea in SUA. Desi Trump e presedinte de mai bine de un an, inca existe multe controverse privind modul in care a fost ales, iar WhatsApp, Apple si Facebook urmeaza sa joace un rol extrem de important in descoperirea modului in care aceste alegere au avut loc si a modului in care au fost date voturile.

Problema este ca desi se va porni de la ceva, e foarte posibil sa se ajunga la altceva, recent Facebook descoperind ca membri dintr-o comisie a lui Trump au accesat ilegal datele a 50 de milioane de conturi Facebook.

This post was last modified on mart. 18, 2018, 8:54 AM 08:54

Disqus Comments Loading...