X

Facebook: Greseala URIASA Recunoscuta abia acum

Facebook, la aproape o luna dupa ce a inceput scandalul Cambridge Analytica, a recunoscut intr-un final o greseala majora din cauza careia au putut fi accesate datele a zeci de milioane de oameni, fara ca ei sa stie. Compania Facebook a recunoscut in mod oficial faptul ca nimeni din echipa celor care analizeaza aplicatiile pentru reteaua de socializare nu a citit termenii si conditiile celei de la Cambridge Analytica inainte de aprobarea ei.

Facebook recunoaste faptul ca daca ar fi citit acei termeni si conditii, e foarte posibil sa fi interzis activitatea respectivei aplciatii in cadrul retelei de socializare, insa in acel moment totul era facut automat si nicio persoana nu s-a uitat peste documentatie. Este surprinzator de vazut ca Facebook recunoaste o greseala atat de mare, dar si ca o face acum, dupa ce presedintele a fost interogat de catre Congresul SUA, dar poate ca alegerea nu e intamplatoare.

Facebook: Greseala URIASA Recunoscuta abia acum

Facebook sustine ca a analizat termenii si conditiile de utilizare pentru acea aplicatie abia dupa ce tot internetul a aflat ca datele utilizatorilor au fost accesate si folosite in mod neautorizat de catre Cambridge Analytica. Acest lucru dezvaluie foarte clar cat de multa neglijenta a existat in ceea ce priveste modul in care compania Facebook a tratat situatia cu aceste companii terte care nu ar fi trebuit sa aiba acces la datele utilizatorilor in acest mod.

“We did not read all of the terms and conditions. We require that people have a terms and conditions and we have an automated check there at the time — this was in 2014, maybe earlier. We did not read all of the terms and conditions.”

Facebook are probleme foarte mari in momentul de fata din cauza modului in care au fost accesate datele utilizatorilor sai de catre Cambridge Analytica, insa asta nu i-a afectat in vreun fel incasarile din primele trei luni ale anului 2018. Practic, desi facebook este atacata din toate partile de catre presa, compania americana inregistreaza totusi incasari foarte bune, deci indiferent ce fel de greseli grave face, doar utilizatorii sufera, fara alte repercursiuni.

This post was last modified on apr. 27, 2018, 5:36 PM 17:36

Disqus Comments Loading...