X

Facebook: Schimbare URIASA Facuta pentru News Feed

Facebook a facut o schimbare uriasa pentru News Feed, locul in care vezi toate noutatile din cadrul retelei de socializare, modificarea venind fara vreun avertisment din partea companiei, dar acesta este un lucru bun, prin prisma schimbarilor pe care le va oferi. Mai exact, compania Facebook continua lupta cu stirile false, astfel ca a decis ca postarile care au continut dubios sa fie afisate intr-un format mai mic decat postarile cu informatii reale, in speranta ca lumea le va ignora.

Facebook a confirmat oficial schimbarea pe care o puteti vedea in imaginea de mai jos, compania americana recurgand la aceasta metoda dupa ce nu a gasit vreo solutie pentru a rezolva problema stirilor false existente in toata platforma sa de cativa ani. Multumita acestei schimbari, stirile considerate a fi false vor fi afisate intr-un format foarte mic de catre Facebook, iar utilizatorii le vor trece cel mai probabil cu vederea cand fac scroll prin News Feed.

Facebook: Schimbare URIASA Facuta pentru News Feed

Facebook imbunatateste in acelasi timp si metoda de identificare a stirilor false, inteligenta artificiala jucand un rol foarte important aici, ea alegand stirile pe care angajati ai companiei vor trebui sa le monitorizeze pentru a vedea daca sunt false, sau reale. Facebook spune ca utilizarea inteligentei artificiale va reduce substantial numarul de postari pe care angajatii trebuie sa le analizeze, dar si numarul celor care nu sunt false, deci impactul negativ asupra publisherilor va fi mai mic.

Facebook va sterge deasemenea mai multe conturi false din cadrul retelei sale, spunand ca aceasta masura ar putea reduce cu pana la 80% numarul de stiri false care exista in cadrul platformei, dar e greu de spus daca impactul va fi pe masura asteptarilor companiei. Facebook a ajuns in punctul in care nu mai are de ales si trebuie sa recurga le metode disperate pentru a limita raspandirea de stiri false in cadrul platformei, tentativele anterioare fiind sortite esecului.

This post was last modified on apr. 29, 2018, 10:48 AM 10:48

Disqus Comments Loading...