X

Facebook te va Lasa sa DEZACTIVEZI SPIONAREA pe Web

Facebook urmeaza sa aiba o noua functie foarte importanta in viitorul nu foarte indepartat, compania americana urmand a lansa Clear History, o functie care va oferi posibilitatea de a sterge tot istoricul actiunilor noastre. Mai exact, presedintele Mark Zuckerberg a anuntat faptul ca Facebook spioneaza utilizatorii chiar si cand nu navigheaza pe website-ul retelei de socializare, ci pe alte website-uri, compania adunand toate datele.

Facebook face asta de foarte multi ani, impreuna cu monitorizarea interactiunilor noastre din reteaua de socializare, adica website-urile accesate din postari si comentarii, compania creand baze de date complexe cu aceste informatii. Facebook foloseste aceste informatii pentru a afisa reclame, sau a implementa functii noi si a ne recomanda continut, insa in curand va oferi functia Clear History, care va permite stergerea acestor date de monitorizare, ea putand fi deasemenea blocata la cerere.

Facebook te va Lasa sa DEZACTIVEZI SPIONAREA pe Web

Facebook ne va permite sa vedem toate informatiile logate de reteaua de socializare, orice website care are butoane de partajare pe Facebook, sau orice alte aplicatii, asa ca putem afla imediat toate informatiile pe care toate aceste medii le au despre noi. In ceea ce priveste posibilitatea de a dezactiva aceasta monitorizare facuta de catre Facebook, ea se refera doar la situatiile in care navigam pe alte website-uri, un simplu buton trebuind sa permita protejarea intimitatii noastre.

“Once we roll out this update, you’ll be able to see information about the apps and websites you’ve interacted with, and you’ll be able to clear this information from your account. You’ll even be able to turn off having this information stored with your account. To be clear, when you clear your cookies in your browser, it can make parts of your experience worse. You may have to sign back in to every website, and you may have to reconfigure things. The same will be true here.”

Facebook nu a anuntat cand va implementa functia Clear History, asa cum era de asteptat, spunand doar ca ea va fi disponibila in perioada urmatoare pentru utilizatori, dar desigur ca lansarea sa ar putea dura chiar si cateva luni. Facebook implementeaza aceasta functie dupa ce presedintele sau a fost interogat de catre senatorii americani in legatura cu problema monitorizarii in afara retelei de socializare, asa ca in final se intampla si lucruri bune si pentru restul utilizatorilor.

This post was last modified on mai 1, 2018, 9:03 PM 21:03

Disqus Comments Loading...