X

Google Chrome: Functia GROZAVA pentru iPhone si Android

Google Chrome a avut anuntata zilele trecute, la conferinta I/O, de catre compania Google noua functie foarte interesanta pentru telefoanele iPhone si Android, ea nefiind 100% noua, pentru ca informatii despre implementare au mai aparut in trecut. Mai exact, vorbim despre implementarea in Google Chrome pentru iPhone si Android a suportului pentru WebXR API, care permite integrarea de experienta de realitate augmentata si virtuala direct din browser.

Google Chrome are o functie similara implementata in versiunea pentru calculatoare de foarte putin timp, iar cei de la Google vor sa o ofere inclusiv pentru telefoane in viitorul foarte apropiat, facand o demonstratie pentru ea zilele trecute. Folosind acest nou WebXR API, dezvoltatorii pot crea pagini web in care browserul Google Chrome le va permite utilizatorilor sa se joace cu realitatea augmentata si virtuala direct din telefoanele iPhone si Android cand au chef.

Google Chrome: Functia GROZAVA pentru iPhone si Android

Google Chrome a arata, desi inca in versiune beta, ca realitate augmentata si virtuala isi pot gasi mult mai usor un loc in viata noastra prin ecranele telefoanelor mobile multumita acestui nou API pentru dezvoltatori. Compania Google a prezentat pentru jurnalisti un demo foarte simplu pentru o experienta de realitate augmentata, Google Chrome reusind sa o ruleze la fel de bine precum sunt rulate in aplicatii experiente similare create de catre dezvoltatori pentru AppStore si Google Play.

Google Chrome dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, poate simplifica foarte mult lansarea de experiente de realitate augmentata si virtuala fara necesitatea de a instala aplicatii separate pentru fiecare in parte. Google Chrome poate permite crearea de website-uri care aduna astfel de experiente pentru ca oamenii sa le poata descoperi mult mai usor si pentru a le putea folosi imediat, in loc sa se chinuie cu descarcarea diverselor aplicatii care exista in magazine precum AppStore si Google Play.

This post was last modified on mai 10, 2018, 4:53 PM 16:53

Disqus Comments Loading...