X

Apple Renunta la un Important Proiect European

Apple a anuntat in cursul zilei de ieri ca va renunta la un important proiect european din cauza numeroaselor amanari aparute in urma opozitiei facuta de catre localnicii irlandezi. Vorbim despre centrul de date in care Apple dorea sa investeasca 1 miliard de dolari, acesta trebuind sa fie construit in 2015 in Irlanda, insa localnicii s-au opus proiectului.

Dupa numeroase amanari in obtinerea permiselor de constructie, compania Apple a decis intr-un final sa renunte la proiect, cu doar cateva zile inainte ca un apel facut de ea sa fie judecat de Curtea Suprema de Justitie din Dublin. In cei 3 ani trecuti de la anuntul privind construirea centrului de date si pana acum, Apple nu a reusit sa initieze macar procesul de constructie.

Apple Renunta la un Important Proiect European

Satula sa se lupte cu localnicii, carora le-ar fi creat multe locuri de munca, Apple a decis ca ar fi mai bine sa isi caute un alt loc in care sa isi construiasca noul centru de date. Ministrul irlandez pentru comert a declarat ca a incercat cu toate resursele proprii sa ajute Apple sa-si deschida centrul de date, insa cetatenii au castigat in final, iar investitia a fost anulata.

“Despite our best efforts, delays in the approval process have forced us to make other plans and we will not be able to move forward with the data centre. While disappointing, this setback will not dampen our enthusiasm for future projects in Ireland as our business continues to grow.”

Apple are peste 5500 de angajati in Irlanda in momentul de fata, acolo fiind sediile europene ale celor din Cupertino, dar si o fabrica in care se produc Mac-uri. Cei de la Apple au investit serios in Irlanda, si urmau sa mai aduca sume importante in economia locala, insa oamenii n-au dorit acest lucru, asa ca Apple trebuie sa se reorienteze.

This post was last modified on mai 10, 2018, 6:11 PM 18:11

Disqus Comments Loading...