X

Google Rezolva Problema MAJORA a Android fata de iOS

Google a anuntat in cursul zilei de ieri o schimbare uriasa pentru platforma sa, compania americana intelegand intr-un final ca trebuie sa intervina pentru ca utilizatorii de telefoane si tablete Android sa aiba parte de o experienta cat se poate de buna. Google a anuntat ca le va cere producatorilor de telefoane si tablete Android sa lanseze actualizari in timp util cu cele mai noi versiuni ale sistemului de operare, in special privind patch-urile de securitate, cele care nu ajung la toata lumea cand trebuie.

Google nu a anuntat si companiile carora le va cere sa faca acest lucru pentru terminalele Android pe care le vinde, insa vorbim cu siguranta cel putin despre principalii producatori care vand zeci, sau sute, de milioane de unitati anual in lumea intreaga. Google incheie noi contracte cu producatorii de terminale Android pentru a-i obliga sa le ofere utilizatorilor actualizari regulate, aceasta parand sa fie singura solutie de a rezolva problema.

Google Rezolva Problema MAJORA a Android fata de iOS

Google vrea in principal sa faca platforma Android mai sigura pentru toata lumea, deci aici nu sunt incluse si actualizarile Android privind functionalitatea terminalelor, deci multi vor ramane totusi fara acestea. Google lanseaza lunar actualizari de securitate pentru sistemul de operare Android, insa partenerii sai le ofere pentru telefoane doar cand au chef, asa ca schimbarea ii va obliga sa aiba respectul cuvenit fata de clientii ce le cumpara produsele.

“When you have billions of users, it’s a large target. And so it deserves the strongest possible defense. We’ve also worked on building security patching into our OEM agreements. Now this will really lead to a massive increase in the number of devices and users receiving regular security patches.”

Google stie ca fragmentarea Android este o problema imensa si ca daca nu rezolva macar partea de securitate, platforma sa va ramane mereu o victima in fata hackerilor care-i exploateaza vulnerabilitatile. Google nu prea are alta solutie in momentul de fata, obligarea producatorilor de terminale Android sa faca exact ce li se cere fiind singura solutie de a oferi o experienta mai buna pentru clientii din intreaga lume.

This post was last modified on mai 12, 2018, 8:36 AM 08:36

Disqus Comments Loading...