X

Google: Angajatii DEMISIONEAZA din Cauza unui Proiect Periculos

Google trece printr-o situatie foarte complicata zilele acestea, dupa ce o serie de angajati si-au anuntat decizia de a demisiona ca forma de protest pentru un proiect periculos in care compania americana a intrat. Mai exact, v-am spus acum ceva timp ca Google a intrat intr-o colaborare cu Pentagonul american pentru a folosi inteligenta artificiala in ideea de a identifica persoane si obiecte din inregistrarile facute de catre dronele armatei SUA.

Google va ramane fara cel putin 12 angajati importanti deoarece a decis sa colaboreze cu Pentagonul in cadrul acestui proiect, angajatii temandu-se ca folosirea inteligentei artificiale in proiecte de acest gen este ceva periculos. Realitatea este ca ei au dreptate, deoarece armata SUA ar putea cere folosirea inteligentei artificiale si in timpul misiunilor facute de catre drone, totul trebuind sa inceapa de undeva, iar in acest caz inceputul e analizarea filmarilor din misiuni.

Google: Angajatii DEMISIONEAZA din Cauza unui Proiect Periculos

Google a declarat in mod public faptul ca acesta colaborare este facuta strict pentru analizarea de filmari facute de catre drone si ca inteligenta sa artificiala nu urmeaza sa fie folosita in scop malitios de catre armata SUA. Angajatii celor de la Google se plang si din cauza faptului ca managerii companiei nu mai discuta cu angajatii deciziile de a se implica in proiecte de acest gen, desi impactul este unul foarte mare pentru intreaga lume, nu doar pentru companie.

“We can no longer ignore our industry’s and our technologies’ harmful biases, large-scale breaches of trust, and lack of ethical safeguards. These are life and death stakes. If ethical action on the part of tech companies requires consideration of who might benefit from a technology and who might be harmed, then we can say with certainty that no topic deserves more sober reflection—no technology has higher stakes—than algorithms meant to target and kill at a distance and without public accountability.”

Google ar fi implicata si intr-o alta licitatie a Pentagonului pentru un proiect de tip cloud cunoscut sub denumirea Project JEDI, insa date oficiale privind implicarea companiei acolo nu sunt deocamdata cunoscute public. Daca Google se va implica intr-adevar si in acest proiect, atunci vorbim despre o colaborare extinsa cu armata SUA, iar asta in conditiile in care angajatii se tem ca tehnologiile companiei urmeaza sa fie folosite in razboaie, desi au fost create in alte scopuri.

This post was last modified on mai 15, 2018, 4:04 PM 16:04

Disqus Comments Loading...