X

Google: Proces URIAS Deschis de MILIOANE de Utilizatori iPhone

Google este una dintre cele mai mari companii de pe planeta, iar asta desigur ca ii atrage si unii dusmani, printre ei numarandu-se si cateva milioane de utilizatori de telefoane iPhone, care au deschis un proces colectiv impotriva americanilor. Mai exact, un proces care reprezinta 4.4 milioane de utilizatori iPhone din Marea Britanie cere 4.3 miliarde de lire de la compania americana pentru urmarirea neautorizata a acestora cand navigau pe interenet in viata de zi cu zi.

Google a fost actionata in judecata deoarece ar fi ignorat setarile browserului Safari care ii cerea sa nu monitorizeze actiunile intreprinse de catre utilizatori cand au navigat pe internet intre august 2011 si februarie 2012. Google ar fi folosit datele pentru a identifica utilizatorii si a ii imparti in diverse categorii pentru ca reclame sa fie vandute mult mai usor de catre diversii advertiseri care ii folosesc serviciile pentru a isi promova produsele pe diverse website-uri de pe internet.

Google: Proces URIAS Deschis de MILIOANE de Utilizatori iPhone

Google ar fi colectat infromatii despre sanatatea mintala, interesele politice, orientarea sexuala, clasa sociala, starea financiarea, obiceiurile de cumparaturi, sau chiar rasa utilizatorilor Safari care navigheaza pe internet. Folosind aceste date, cei de la Google au impartit oamenii in diverse categorii pentru a putea fi vandute mai usor reclame catre ei, iar toata aceasta procedura este considerata ca fiind una clandestina, de catre cei care au actionat compania in judecata.

“I believe that what Google did was quite simply against the law. Their actions have affected millions in England and Wales and we’ll be asking the judge to ensure they are held to account in our courts. The court should not permit a single person to co-opt the data protection rights of millions of individuals for the purpose of advancing a personal ‘campaign’ agenda and should not allow them to place the onus on individuals who do not wish to be associated with that campaign to take positive steps to actively disassociate themselves from it.”

Google ar fi acceptat deja sa plateasca 39.5 milioane de dolari in SUA pentru a ajunge la un acord cu initiatorii unui proces similar, si a fost amendata cu inca 22.5 milioane de dolari de catre autoritatile federale, inca 17 milioane de dolari fiind platite catre autoritatile locale din 37 de state americane. Desi 4.3 miliarde de euro sunt ceruti de catre britanici de la Google in acest proces, initiatorii spera sa primeasca macar o treime din aceasta suma, desi nimic nu e sigur.

This post was last modified on mai 22, 2018, 5:08 PM 17:08

Disqus Comments Loading...