X

Apple Vorbeste despre Portarea Aplicatiilor iOS pe Mac

Aseara compania Apple a recunoscut in mod oficial ca are un proiect care nu va duce la combinarea iOS si macOS, dar care va duce la dezvoltarea de aplicatii universale pentru cele doua platforme. Apple a spus ca lucreaza la un proiect care le va permite dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS sa isi faca aplicatiile compatibile si cu Mac-urile, fie ca vor dori sa scrie cod singuri pentru asta, fie ca vor beneficia de o transformate automatizata.

Apple pune accent pe faptul ca acesta nu este un prim pas spre unificarea celor doua platforme, ci doar o idee de a imbunatati experienta de utilizare a Mac-urilor si a aduce aplicatii care in mod normal nu ar fi disponibile. Apple lucreaza la acest proiect de ceva vreme, el a ajuns in atentia publicului multumita zvonurilor recente privind existenta sa, iar desi s-a spus ca ar putea fi lansat oficial anul acesta, el inca este departe de a fi finalizat.

Apple Vorbeste despre Portarea Aplicatiilor iOS pe Mac

Apple spune ca abia la WWDC 2019 este de asteptat ca platforma sa fie prezentata oficial pentru dezvoltatori, iar asta deoarece inca exista foarte multa munca pana cand vor putea fi oferite programele care sa permita dezvoltarea lor. Totul va fi exact la fel ca si pana acum, adica aplicatiile vor fi trimise la fel la Apple, controlarea de catre dezvoltatori va fi facuta la fel, marea schimbare stand doar in suportul care va fi oferit si pentru Mac-uri.

“It’s still macOS, you still have the Terminal, you can still attach four monitors to it, you can still hook up external drives. n a lot of our core APIs, things like Metal, we’ve done the hard work over the years of making them run well on both Mac and its associated CPUs and GPUs, and on iOS. We really feel that the ergonomics of using a Mac are that your hands are rested on a surface, and that lifting your arm up to poke a screen is a pretty fatiguing thing to do.”

Acest proiect poate fi totusi un prim pas pe care Apple il face pentru a lansa si un MacBook echipat cu un procesor ARM, zvonuri recente spunand ca acest lucru se va intampla foarte curand. Desigur ca mai multe vom afla abia anul viitor, insa confirmarea publica a faptului ca proiectul exista va pune capat multor speculatii cu privire la rostul sau, dar si la viitorul iOS si macOS, ca platforme separate, asa cum vor cei de la Apple.

This post was last modified on iun. 5, 2018, 9:15 PM 21:15

Disqus Comments Loading...