X

UBER: Tribunalul Cluj Decide INTERZICEREA in Oras

UBER a primit astazi o lovitura foarte dura, dupa ce tribunalul Cluj a decis interzicerea serviciilor companiei in orasul Cluj-Napoca, insa decizia nu este definitiva, deci nici executorie, cel putin deocamdata. Vorbim despre o decizie adoptata in prima instanta impotriva celor de la UBER, ei avand posibilitatea de a o ataca prin apel in termen de 30 de zile de la comunicare, deci va exista cu siguranta o lupta a companiei cu justitia romana.

UBER are parte de aceasta hotarare defavorabila de interdictie din cauza “practicilor de concurenta noloiala” pe care le-a desfasurat in orasul Cluj-Napoca prin oferirea de servicii in domeniul transportului de persoane fara a avea autorizatii in acest sens. UBER este deasemenea obligata sa publice hotararea intr-un ziar local de larga circulatie, daca ea va ramane definitiva, insa lumea va afla oricum in timp util de o asemenea hotarare cu efecte foarte serioase.

UBER: Tribunalul Cluj Decide INTERZICEREA in Oras

UBER are masini active in Cluj-Napoca inca din anul 2016, iar acolo au existat numeroase incidente in care au fost implicati taximetristii nemultumiti de faptul ca nu-i mai pot fraieri pe clienti asa cum faceau anterior. Desigur ca taximetristii se bucura de aceasta decizie, insa atat timp cat ea nu este definitiva, cei de la UBER inca mai au o sansa de a scapa de o interdictie totala, ceva ce ar putea avea repercursiuni si asupra activitatii din alte orase, dar nu in mod direct.

„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC Uber Systems România SRL şi Rasier Operations B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtelor. Obligă pârâtele la plata în favoarea intervenienţilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare.”

UBER se lupta de ceva timp cu asociatiile taximetristilor, care vor sa vada serviciul interzis in Romania pentru ca le-a afectat serios activitatea, compania americana adunand 1 milion de utilizatori in Romania, sau cel putin asa sustine. Nimeni nu stie cat de multi bani au pierdut taximetristii dupa lansarea UBER, insa este foarte clar ca multa lume s-a saturat de atitudinea josnica a lor, iar asta pentru ca diferenta in calitatea masinilor nu e uriasa, dar nici in stilul de condus.

UPDATE: Iata si ce aua vut de spus cei de la UBER despre hotararea tribunalului Cluj.

“”Sute de mii de oameni din România se bazează pe Uber pentru drumurile lor zilnice și mii de șoferi câștigă un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamăgiți de această decizie și vom face apel. Așa cum a declarat și noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autoritățile, iar între timp facem pași proactivi către un model licențiat.” 

This post was last modified on iun. 29, 2018, 6:23 PM 18:23

Disqus Comments Loading...