X

Google: ATENTIE, ce Trebuie sa Stii despre Gmail

Google are o problema destul de serioasa in fata zilele acestea, deoarece platforma Gmail, folosita de sute de milioane de oameni de pe intregul glob, poate avea email-urile citite de catre dezvoltatorii de aplicatii terte. Google a creat un set de setari pentru accesarea datelor din platforma Gmail, iar in baza acestora, dezvoltatorii de aplicatii terte pot vedea email-urile oamenilor, detalii private ale acestora, adresele celor care primesc email-uri, datele de trimitere/primire, plus continutul mail-urilor.

Google a creat inclusiv un set de reguli pentru accesarea datelor din Gmail, insa cei care au analizat documentul spun ca nu este foarte clar ce le este, sau nu le este, permis oamenilor sa vada din aceste mesaje. Google sustine ca acces automat la datele acestea ale Gmail este oferit doar catre companiile pe care le-a verificat in mod temeinic, in timp ce alte companii au nevoie de acceptul utilizatorului pentru a putea accesa datele din platforma.

Google: ATENTIE, ce Trebuie sa Stii despre Gmail

 

Google spune ca foarte multe companii i-au cerut permisiunea de a accesa datele din Gmail, insa nu au primit-o, asa ca acestea le cer permisiunea utilizatorilor, care fara sa stie exact ce fac, le-o ofera, iar ele acceseaza datele. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata mesajul prin care ni se cere sa oferim acces la datele din Gmail pentru aplicatii terte, iar conform celor de la Google, inclusiv angajatii sai pot citi email-urile in situatii “speciale”.

“But the internet giant continues to let hundreds of outside software developers scan the inboxes of millions of Gmail users who signed up for email-based services offering shopping price comparisons, automated travel-itinerary planners or other tools. Google does little to police those developers, who train their computers—and, in some cases, employees—to read their users’ emails.”

Google spune ca din moment ce utilizatorii ofera acces acestor aplicatii la datele din conturile de email, doar noi putem restrictiona acel acces la date, compania oferindu-l in baza acceptului dat de catre noi. Daca ati oferit pana acum acces vreunei aplicatii la datele din Gmail, atunci va trebui sa accesati meniul de setar al Google pentru a vedea ce aplicatii au acces, si a il opri.

This post was last modified on iul. 4, 2018, 10:06 AM 10:06

Disqus Comments Loading...