X

Facebook: Proiectul UIMITOR pentru Intreaga Planeta

Facebook este o companie cu ambitii foarte mari, iar aici vorbim in principal despre castigarea de cat mai mult profit, insa pentru a obtine asta, compania americana trebuie sa si ofere ceva lumii in care exista. Un nou proiect uimitor al celor de la Facebook are menirea de a aduce internet in lumea intreaga multumita unui satelit pe care americanii intentioneaza sa il ridice in orbita in compensatie pentru proiectul esuat al dronei care trebuia sa aduca internet in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Facebook a dezvoltat o drona care urma sa zboare prin tarile aflate in curs de dezvoltare si trebuia sa furnizeze acces gratuit la internet pentru oameni, insa el nu s-a dovedit a fi fezabil, desi s-a investit foarte mult in el. Avand in vedere ca proiectul acesta s-a dovedit a fi un esec, Facebook s-a reorientat, iar acum ar vrea sa lanseze un satelit pe orbita pamantului, in momentul de fata proiectul privind dezvoltarea sa avand numele de cod Atena in cadrul companiei.

Facebook: Proiectul UIMITOR pentru Intreaga Planeta

Facebook are o problema serioasa in momentul de fata, mai exact nu prea mai are cum sa isi creasca baza de utilizatori, deoarece toti cei care au acces la internet fie au cont in platforma, fie nu sunt interesati de ea. Pentru a rezolva problema, Facebook vrea sa aduca internet in zonele de pe glob unde acesta nu este disponibil, sau e disponibil la preturi mari si viteze mici, Africa fiind continentul pe care compania dorea sa-l conecteze la internet cu drona sa.

“While we have nothing to share about specific projects at this time, we believe satellite technology will be an important enabler of the next generation of broadband infrastructure, making it possible to bring broadband connectivity to rural regions where internet connectivity is lacking or non-existent.”

Facebook isi va concentra acum banii pe sateliti care sa zboare la 160 – 2000 km deasupra pamantului, acestia putand furniza internet de mare viteza pentru zonele pe care le survoleaza, totul fiind oferit gratuit de companie. Cei de la Facebook se gandesc la faptul ca pot aduce internetul in zonele de pe glob in care nu prea au utilizatori, iar mai apoi sa ii convinga sa foloseasca reteaua de socializare, si sa scoata bani de pe urma lor prin vanzarea de reclame.

This post was last modified on iul. 25, 2018, 7:11 PM 19:11

Disqus Comments Loading...