X

Facebook: cea mai MARE PIERDERE din Istoria Bursei

Facebook a inregistrat ieri cea mai mare pierdere in valoare capitalizarii bursiere din intreaga istorie a bursei americane, compania trecand prin momente extrem de dificile in aceasta perioada. Mai exact, la inchiderea zilei de tranzactionare pe bursa americana, valoarea companiei Facebook a scazut cu 19%, sau 120 de miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare scadere de intr-o zi din istoria bursei, chiar mai mare decat in cazul crizei de acum aproximativ 10 ani.

Facebook a inregistrat o scadere cu patru puncte procentuale mai mare dupa inchiderea bursei americane, totul fiind cauzat de faptul ca nu s-au atins estimarile analistilor privind incasarile generate in T2 2018. Desi incasarile Facebook au crescut cu 42% fata de T2 2017, estimarile analistilor n-au fost atinse, totul fiind amplificat de faptul ca presedintele companiei a recunoscut ca s-a atins un plafon in ceea ce priveste cresterea in numarul de utilizatori ai platformei.

Facebook: cea mai MARE PIERDERE din Istoria Bursei

Facebook a inregistrat cea mai mica crestere a numarului de utilizatori activi zilnic in platforma, din 2011 incoace, doar 22 de milioane de persoane in plus fiind active fata de aceeasi perioada a anului 2017. Facebook a si anuntat ca incasarile vor scadea cu pana la 10% in fiecare dintre urmatoarele doua trimestre fiscale ale anului 2018, iar asa investitorii s-au panicat, au inceput sa vanda actiuni, pretul acestora a scazut pe bursa, impreuna cu valoarea capitalizarii bursiere.

“After a surprisingly weak growth forecast in this week’s earnings report, Facebook’s stock price dropped 19 percent today. The decline, which erased about $120 billion in market value, is the largest one-day drop in the history of the American stock market.”

Facebook a inregistrat o scadere a capitalizarii care este peste cea de 91 de miliarde de dolari a Intel, din septembrie 2000, insa si fata de cea de 77 de miliarde de dolari pe care Microsoft a inregistrat-o acum cativa ani. Facebook a pregatit pe toata lumea pentru un declin din cam toate punctele de vedere, iar ceea ce vedem acum din partea analistilor va fi amplificat in urmatoarele saptamani pe masura ce tot mai multe vesti proaste vor veni de la companie.

This post was last modified on iul. 28, 2018, 3:35 PM 15:35

Disqus Comments Loading...