X

ATENTIE: Telefoanele Samsung au o PROBLEMA GRAVA

Telefoanele Samsung sunt vulnerabile in fata atacurilor hackerilor, cercetatorii din Graz descoperind ca produsele companiei coreene pot fi exploatate pentru ca utilizatorii sa poata fi spionati, iar din ele sa poata fi extrase orice fel de date. Vorbim despre exploatarea vulnerabilitatii Meltdown, care nu infecteaza doar procesoarele Intel, sau AMD, ci si pe cele din smartphone-uri, iar telefoanele Samsung sunt vulnerabile in fata hackerilor dispusi sa le exploateze.

Samsung Galaxy S7 este unul dintre modelele care poate fi exploatate de catre hackeri, insa cercetatorii sustin ca inclusiv alte modele de telefoane produse de catre coreeni pot fi exploatate foarte usor in baza vulnerabilitatii Meltdown. Cei de la Samsung au afirmat ca au aplicat deja doua patch-uri pentru procesoarele din telefoanele Samsung Galaxy S7, cel mai recent in iulie, insa se pare ca utilizatorii nu sunt suficient de bine protejati impotriva vulnerabilitatii.

ATENTIE: Telefoanele Samsung au o PROBLEMA GRAVA

Samsung Galaxy S7 este modelul cel mai recent de telefon care este afectat de vulnerabilitatea Meltdown, insa si vechile modele au exact aceeasi problema, conform cercetatorilor din Graz. Practic, multe modele de telefoane lansate inainte de Samsung Galaxy S7, inclusiv, trebuie tratate cu mare grija, doarece ele pot fi exploatate si controlate de la distanta de catre hackeri fara ca utilizatorii sa stie ce se intampla, dar si fara ca ei sa se poata proteja in vreun fel de atacuri.

“The Galaxy 7 and other smartphones made by Samsung Electronics were previously thought to be immune to a security vulnerability known as Meltdown. Researchers from Austria’s Graz Technical University told Reuters they have figured out a way to exploit the Meltdown vulnerability to attack Galaxy S7 handsets. There are potentially hundreds of million of phones out there that are affected by Meltdown and may not be patched because the vendors themselves do not know.”

Samsung nu este singurul producator care are telefoane ce folosesc procesoare care sunt vulnerabile in fata Meltdown, insa coreenii par sa fie singurii care n-au aplicat suficiente modificari pentru software, astfel incat vulnerabilitatea sa fie acoperita. Din pacate pentru cei care detin asemenea modele de telefoane Samsung, singura solutie este sa astepte noi actualizari de la coreeni si sa spere ca ele vor rezolva problemele, desi cele anterioare n-au reusit sa ofere protectia normala.

This post was last modified on aug. 8, 2018, 5:03 PM 17:03

Disqus Comments Loading...