X

Samsung vrea sa INCHIDA o Fabrica din cauza Vanzarilor SLABE

Samsung a anuntat astazi ca ia in calcul inchiderea unei fabrici de telefoane mobile din cauza vanzarilor slabe pe care le inregistreaza in China in aceasta perioada, decizia fiind una importanta pentru producator. Vorbim despre o fabrica Samsung din Tianjin, coreenii producand acolo aproximativ 36 de milioane de telefoane anual, adica usor peste 10% din ceea ce vinde la nivel global intr-un an de zile, iar decizia este una extrem de importanta, daca va fi luata.

Samsung se gandeste sa inchida aceasta fabrica din cauza vanzarilor care sunt intr-o continua scadere intr-o piata chinezeasca in care nu prea gaseste solutii pentru a concura serios cu producatorii locali. Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, si alti producatori care vand in China au intrecut compania Samsung in vanzari deja, coreenii neavand deocamdata vreo solutie pentru a rezolva problemele, asa ca se gandesc serios sa inchida fabrica de acolo.

Samsung vrea sa INCHIDA o Fabrica din cauza Vanzarilor SLABE

Samsung a avut acum 5 ani o cota de piata de 20% pe piata telefoanelor din China, insa acum a scazut mult sub 10%, fiind trecuta in categoria “celorlalti” producatori de telefoane mobile care vand pe plan local. Inchiderea fabricii nu a fost deocamdata decisa, insa din moment ce Samsung nu mai vinde atat de multe telefoane mobile in China, fabrica de acolo nu prea are de ce sa ramana deschisa, mai ales daca poate produce telefoanele mai ieftin in alta parte.

“Samsung might stop producing mobile phones this year at Tianjin Samsung Telecom Technology, located in the northern Chinese city of Tianjin, the South Korean newspaper said, describing the move under consideration as a potential withdrawal […] According to the Electronic Times, its Tianjin plant in China produces 36 million mobile phones a year and its Huizhou plant makes 72 million units a year.”

Samsung este de cativa ani cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel global, compania reusind sa se mentina in top multumita vanzarilor bune inregistrate in diverse alte piete de pe globl. Piata din China este una foarte importanta pentru Samsung, insa in ciuda faptului ca vanzarile au scazut acolo, iata ca Samsung reuseste sa se mentina in top si sa ramana lider la nivel global, desi cei de la Huawei incep sa se apropie tot mai mult de coreeni in 2018.

This post was last modified on aug. 13, 2018, 3:31 PM 15:31

Disqus Comments Loading...