X

Facebook: PROBLEME Mari din cauza Messenger

Facebook are probleme foarte mari in momentul de fata din cauza platformei Facebook Messenger, guvernul american punand presiuni serioase pe companie pentru a renunta la o functie speciala care este foarte apreciata de catre unii dintre utilizatori. Mai exact, vorbim despre functia speciala care permite criptarea conversatiilor text si audio prin platforma Facebook Messenger, guvernul american dorind sa aiba acces la conversatiile membrului unei bande criminate cunoscute cu denumirea MS-13.

Facebook stie cat de periculoasa este MS-13 in SUA, si America latina, insa in ciuda cererilor repetate ale Ministerului Justitiei din SUA, compania a spus ca ea nu poate accesa continutul conversatiilor unui utilizator care foloseste functia, deoarece ele sunt criptate. Cei de la Facebook spun ca pentru a avea acces la conversatii ar trebui sa elimine complet sistemul de criptare al acestora, sau sa sparga contul infractorului arestat de catre FBI, si nu prea vrea sa faca asta.

Facebook: PROBLEME Mari din cauza Messenger

Facebook a fost si adusa in fata unui judecator de catre guvernul SUA, fiind acuzata de faptul ca refuza in mod voit sa furnizeze acces la conversatiile persoanei retinute de catre autoritati, insa si acolo compania a explicat ca nu poate face asta, deoarece sunt criptate. Acum guvernul pune presiune foarte mare pe Facebook fie sa elimine criptarea conversatiilor text si audio, fie sa implementeze o “portita de acces”, pentru a le decripta atunci cand i se cere sa faca asta.

“The U.S. government is trying to force Facebook to break the encryption in its popular Messenger app so law enforcement may listen to a suspect’s voice conversations in a criminal probe. The Messenger issue arose in Fresno, California, as part of an investigation of the MS-13 gang.”

Facebook este intr-o situatie similara cu cea in care a fost compania Apple, cand a spus ca nu poate debloca un iPhone si decripta backup-ul din el, deoarece nu are cum sa faca asta, iar atunci agentia federala a angajat o firma specializata in securitate informatica pentru a sparge telefonul. Acum Facebook va trebui sa se lupte cu guvernul pentru a fi lansata in pace, insa aici vorbim despre o functie speciala a Messenger, care ar putea fi retrasa din cauza presiunilor.

This post was last modified on aug. 19, 2018, 4:32 PM 16:32

Disqus Comments Loading...