X

Facebook: ATENTIE, Decizia RADICALA Luata de Apple

Facebook a aflat noaptea trecuta ca spionarea utilizatorilor n u poate fi facuta fara intrerupere pentru perioade lungi de timp, compania Apple fortand-o sa renunte la acest obicei, cel putin pe iPhone. Mai exact, compania Apple a fortat stergerea din App Store aplicatia Onavo, pe care compania Facebook o foloseste pentru a le permite utilizatorilor sa utilizeze un VPN “securizat” pentru navigare pe internet, doar ca datele respective sunt analizate de catre companie.

Facebook a afirmat intotdeauna ca datele transferate prin intermediul Onavo sunt analizate de catre inginerii sai pentru a vedea ce acceseaza oamenii cand folosesc sistemul VPN, pentru a-l imbunatati, si pentru a le afisa reclame mai eficeint. Compania Apple nu e prea multumita de practicile celor de la Facebook, asa ca a decis sa le elimine complet aplicatia Onavo din cadrul App Store, iar utilizatorii care o mai au instalata, ar trebui sa o stearga.

Facebook: ATENTIE, Decizia RADICALA Luata de Apple

Facebook a sters singura aplicatia Onavo din App Store dupa ce Apple a notificat-o la inceputul acestei luni cu privire la faptul ca ea incalca regulile privind aplicatiile care pot fi publicate in cadrul magazinului. Reprezentanti ai Facebook si Apple s-au intalnit de cateva ori luna aceasta, insa cei din Cupertino au schimbat in iunie regulile privind datele pe care aplicatiile terte le pot extrage de la utilizatori, iar in baza lor aplicatia Onavo a disparut complet din cadrul App Store.

“We work hard to protect user privacy and data security throughout the Apple ecosystem. With the latest update to our guidelines, we made it explicitly clear that apps should not collect information about which other apps are installed on a user’s device for the purposes of analytics or advertising/marketing and must make it clear what user data will be collected and how it will be used.”

Facebook nu-i mai poate spiona acum pe utilizatorii iPhone prin intermediul Onavo, insa cei care au Android raman in continuare vulnerabili in fata practicilor companiei americane, desigur fara sa stie ce se intampla. Daca inca mai aveti aplicatia Onavo, este recomandabil sa o stergeti din telefoanele voastre pentru ca nu va ofera vreun fel de siguranta, iar ca alternativa exista numeroase servicii VPN, care din pacate nu sunt gratuite, dar ar trebui sa va tina datele sigure.

This post was last modified on aug. 24, 2018, 11:26 AM 11:26

Disqus Comments Loading...