X

Facebook: PROBLEMA ce Afecteaza MILIOANE de Conturi

Facebook nu prea scapa de problemele cu securitatea datelor din cadrul retelei de socializare, astfel ca astazi vorbim despre un nou caz in care datele a milioane de conturi ar fi fost compromise de o aplicatie din platforma. Mai exact, aplicatia myPersonality, ar fi accesat in mod neautorizat date din milioane de conturi din cadrul retelei de socializare, asa cum s-a intamplat cu cea Cambridge Analytica, sau cu alte aplicatii care au mai fost raportate pana acum.

Facebook sustine ca aplicatia respectiva a accesat date despre care nu vrea sa ofere detaliia cum, compania din spatele ei refuzand sa le permita celor de la Facebook sa faca un audit al informatiilor accesate. Avand in vedere acest refuz, cei de la Facebook sustin ca este foarte clar faptul ca aceasta companie a distribuit respectivele date in mod neautorizat catre companii terte, iar acum refuza sa fie trasa la raspundere, ceva ce este de asteptat.

Facebook: PROBLEMA ce Afecteaza MILIOANE de Conturi

Facebook incearca sa se si disculpe spunand ca de fapt aceasta aplicatie a fost in principal activa inainte de 2012, dar nu spune ca nu s-au accesat date si dupa acel punct, ea fiind blocata abia astazi in platforma. Facebook spune ca datle a 4 milioane de oameni ar fi fost accesate in mod neautorizat de catre aplicatia myPersonality

, insa nimeni nu va putea trage la raspundere compania daca autoritatile americane nu se implica si nu fac o ancheta serioasa in acest caz.

“Today we banned myPersonality — an app that was mainly active prior to 2012 — from Facebook for failing to agree to our request to audit and because it’s clear that they shared information with researchers as well as companies with only limited protections in place. As a result we will notify the roughly 4 million people who chose to share their Facebook information with myPersonality that it may have been misused.”

Facebook sustine ca desi datele unor oameni au fost accesate de catre platforma, nu exista informatii care sa sugereze faptul ca ar fi fost accesate date ale prietenilor acestora, deci ei ar trebui sa fie in siguranta. Facebook sustine ca a suspendat 400 de aplicatii din platforma care accesau in mod neautorizat datele utilizatorilor, si ca va continua procesul in urmatoarele luni, insa intre timp, cei care au avut datele accesate, nu vor fi notificati.

This post was last modified on aug. 24, 2018, 10:23 PM 22:23

Disqus Comments Loading...