X

Orange PREMIATA pentru cea mai RAPIDA Retea Mobila

Orange a fost premiata pentru ca are cea mai rapida retea mobila din Romania, iar spre deosebire de certificarile din trecut, de aceasta data cei de la SpeedTest au acordat aceasta titulatura operatorului telecom. Pana acum cei de la Orange isi arogau acest titlu in baza testelor facute folosind sistemul de monitorizare al ANCOM, inutil, sau in baza certificarilor independente facute de catre companii, aparent, specializate pe analizarea retelelor de telefonie mobila.

Orange are acum un premiu acordat in baza testelor facute de catre romani prin aplicatiile SpeedTest pentru iPhone si Android, iar aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai buna reprezentare a adevarului. Mai toti cei care isi testeaza viteza de internet mobil o fac prin SpeedTest, platforma fiind extrem de populara, asa ca daca ei premiaza Orange ca avand cea mai rapida retea mobila din Romania, orice alte afirmatii ale competitorilor devin cam inutile.

Orange PREMIATA pentru cea mai RAPIDA Retea Mobila

Orange, prin testele facute de catre clientii sai, a inregistrat in prima jumatate a anului 2018 o viteza medie de internet mobil de 41.09 Mbps pentru download, si 15.78 Mbps pentru upload. Conform celor de la Orange, 746.575 de teste au fost facute de pe nu mai putin de 125.000 de terminale 4G, iar Orange a fost declarata ca avand cea mai rapida retea pentru internet mobil, Bucuresti, Brasov, si Timisoara fiind orasele cu cele mai bune viteze inregistrate.

“Performanţele Orange şi titulatura de „Cea mai rapidă reţea mobilă din România” au fost confirmate de rezultatele Speedtest by Ookla ca urmare a testelor realizate chiar de către utilizatorii de reţele mobile din România. Astfel, cele 746.575 de teste realizate de pe mai mult de 125.000 de dispozitive mobile compatibile LTE au arătat că Orange oferă cea mai bună experiență în utilizarea rețelei mobile în mari orașe din România, printre care București, Brașov și Timișoara.”

Orange are parte de o confirmare a calitatii serviciilor de internet mobil pe care le refera, iar baza de teste pentru care s-a acordat premierea e uriasa in comparatie cu ceea ce se inregistra la ancom, sub 5000 de teste. Am mai spus-o si in trecut ca retelele telecom din Romania se pot lauda cu vitezele cele mai mari daca primesc premiile de la SpeedTest, iar cei de la Orange au reusit sa obtina performante foarte bune cu reteaua creata in Romania.

This post was last modified on sept. 19, 2018, 4:36 PM 16:36

Disqus Comments Loading...