X

ATENTIE: CAND se Testeaza RO-ALERT in Bucuresti

RO-ALERT este sistemul national de avertizare in caz de situatie de urgenta, el fiind lansat oficial in weekend-ul trecut impreuna cu un website special, ro-alert.ro, dar si cu informatii privind testele care sunt facute in Romania. Incepand de luni, sistemul RO-ALERT a fost testat de catre autoritati pentru a ii ajuta pe oameni sa descopere cum vor arata alertele pe care le vor primi, nu prin SMS, ci printr-o tehnologie numita Cell Broadcast.

RO-ALERT este gandit pentru a fi folosit prin acest sistem Cell Broadcast deoarece permite afisarea unei alerte care ruleaza si cu sunet, si care nu dispare pana cand utilizatorul o vede si o inchide manual. Aceasta tehnica a fost aleasa in locul clasicelor mesaje SMS deoarece utilizatorul va fi alertat de catre telefon prin RO-ALERT pana cand va vedea mesajul, sunetul fiind unul special si puternic, de genul celor care te vor trezi si din somn, daca este cazul.

ATENTIE: CAND se Testeaza RO-ALERT in Bucuresti

RO-ALERT va fi testat in Bucuresti si Ilfov in cursul zilei de vineri, cei de la MAI programand trimiterea treptata a mesajelor de alerta in fiecare zona din capitala, si Ilfov pentru romanii care se afla in respectivele locatii. Vineri intre orele 10:00 – 12:00 vor fi trimise prin RO-ALERT mesaje de test catre locuitorii din sectoarele 1 – 3 din Bucuresti, dar si celor care locuiesc in orasele Otopeni si Magurele, ambele din judetul Ilfov.

RO-ALERT va fi folosit mai apoi intre orele 17:00 – 19:00 pentru a transmite mesaje locuitorulor din orasul Buftea, aflat in imediata apopiere a Bucurestiului, insa testele nu se vor opri aici. Luni vor fi trimise mesaje test prin RO-ALERT catre toti locuitorii orasului Bucuresti, dar si ai celor care se afla in judetul Ilfov, deci s-ar putea sa primiti mesaje atat in cursul zilei de maine, cat si in cursul zilei de luni, insa nu trebuie sa va speriati, pentru ca sunt doar teste.

This post was last modified on sept. 22, 2018, 2:24 PM 14:24

Disqus Comments Loading...