X

Apple: Acuzatii GRAVE de FURT din partea Qualcomm

Apple este acuzata de catre compania Qualcomm ca a furat codul sursa al software-ului din produsele sale, impreuna cu alte secrete industriale, si le-a furnizat celor de la Intel. Totul apare intr-o intampinare formulata la un proces care se afla in momentul de fata in curs de judecare in SUA, iar acuzatiile sunt extrem de grave, cu impact monetar serios asupra Apple.

Qualcomm sustine ca Apple a furat foarte multe informatii confidentiale, si secrete industriale, si le-a furnizat celor de la Intel, pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca modem-urile. Qualcomm a cerut in trecut sa faca un audit asupra modului in care Apple a folosit codul sursa al modem-urilor sale, insa pana in prezent aceasta cerere nu a fost aprobata de vreun judecator.

Apple: Acuzatii GRAVE de FURT din partea Qualcomm

Qualcomm sustine ca Apple ar fi furnizat companiei Intel informatii confidentiale timp de cativa ani, ceea ce este foarte grav, dar nu m-ar mira ca totul sa fie adevarat. Apple a primit acces la aceste informatii ale Qualcomm in scopul de  optimiza mai bine modem-urile pentru iDevice-uri, insa se pare ca s-a folosit de informatii pentru a-i ajuta pe cei de la Intel.

“Qualcomm a lansat acuzații explozive împotriva Apple pentru că a furat “vaste” informații confidențiale și secrete comerciale în scopul îmbunătățirii performanțelor seturilor de chip furnizate de competitorul Qualcomm Intel, potrivit unei cereri depuse la Curtea Supremă din California. Afirmațiile sunt conținute într-o plângere conform căreia Qualcomm speră ca instanța să se modifice procesului său actual împotriva Apple pentru încălcarea așa-numitului acord de software principal pe care Apple la semnat atunci când a devenit client al Qualcomm în cursul acestui deceniu.”

Qualcomm duce o lupta foarte dura cu cei de la Apple dupa ce americanii au refuzat sa mai plateasca licente pentru tehnologii, si au incurajat alte companii sa le urmeze calea. Daca acuzatiile celor de la Qualcomm se vor dovedi a fi adevarate, atunci e cat se poate de clar faptul ca Apple si-a folosit pozitia de pe piata pentru a fura nu de la competitori, ci de la colaboratori.

This post was last modified on sept. 27, 2018, 12:51 PM 12:51

Disqus Comments Loading...