X

Facebook a BLOCAT Stirile despre HACK-ul ZECILOR de MILIOANE de Oameni

Facebook a confirmat in cursul zilei de ieri ca un hack major a expus datele a 50 – 90 de milioane de utilizatori, si desigur ca totul s-a petrecut intr-o perioada lunga de timp, fara ca americanii sa afle ce se intampla. Cand au aflat, cei de la Facebook au decis sa delogheze din conturl nu mai putin de 90 de milioane de oameni, spunand mai apoi ca datele a 50 de milioane de oameni ar fi fost expuse catre hackeri, ceva ce este extrem de grav.

Facebook a blocat articolele Associated Press si The Guardian privind hack-ul retelei sale de socializare, si a datelor expuse catre hackeri, foarte multi oameni raportand faptul ca acele articole sunt marcate ca spam de catre platforma. Cei de la Facebook au recunoscut problema si au afirmat ca totul are la baza faptul ca articolele au fost postate de catre atat de multi oameni intr-o perioada atat de scurta de timp, incat ele sunt au fost considerate a fi spam.

Facebook a BLOCAT Stirile despre HACK-ul ZECILOR de MILIOANE de Oameni

Facebook sustine ca totul este o erare a filtrelor sale anti-spam, si ca nu a blocat in mod constient aceste articole, lucru care ar putea fi adevarat, sau ar putea fi complet fals, realitatea nefiind clara in acest moment. Totusi, faptul ca Facebook a blocat foarte rapid aceste articole de la publicare in cadrul retelei sale sugereaza ca nu a dorit ca ele sa ajunga la prea multi utilizatori, mai ales ca publicatiile afectate sunt de foarte mare incredere.

Facebook a fost anul acesta tinta foarte multor atacuri, si din cate se pare, lucrurile nu se vor opri prea curand, astazi fiind anuntata stergerea paginii presedintelui retelei de socializare, desi nu se stie daca se va intampla intr-adevar asta. Chiar si asa, Facebook este in mijlocul foarte multor controverse in ultima vreme, iar acest hack nu face altceva decat sa confirme faptul ca lucrurile nu merg prea bine pentru compania americana in acest moment.

This post was last modified on oct. 1, 2018, 7:09 PM 19:09

Disqus Comments Loading...