X

Telegram: PROBLEMA GRAVA de Securitate Anuntata

Telegram este una dintre platformele care este considerata a fi extrem de sigura de catre cei care o folosesc pentru comunicatii, fie ca e vorba de mesagerie, sau apeluri video/voce. Desi multa lume prefera Telegram in locul altor aplicatii de mesagerie, din pacate se pare ca ea nu este chiar atat de sigura precum isi imagineaza mult dintre utilizatori.

Telegram are confirmata o problema de securitate din cauza careia in timpul apelurilor voce erau dezvaluite IP-urile publice si private ale utilizatorilor care le faceau. Vorbim aici doar despre versiunea desktop a aplicatiei Telegram, deoarece versiunea pentru terminale mobile nu are o problema de acest gen descoperita, cel putin nu pana in momentul de fata.

Telegram: PROBLEMA GRAVA de Securitate Anuntata

Telegram foloseste tehnologia P2P pentru comunicatiile de acest gen de pe calculatoare, ea neputand fi dezactivata, ceea ce se poate face in cazul aplicatiilor pentru terminale mobile. In aceasta idee, cei care comunicau prin Telegram aveau dezvaluita locatia exacta prin IP-ul folosit pentru a se conecta la internet, iar asa intreaga securitate a platformei dispare comlet.

“Telegram is supposedly a secure messaging application, but it forces clients to only use P2P connection while initiating a call, however this setting can also be changed from “Settings > Privacy and security > Calls > peer-to-peer” to other available options. The tdesktop and telegram for windows breaks this trust by leaking public/private IP address of end user and there was no such option available yet for setting “P2P > nobody” in tdesktop and telegram for windows. “

Telegram ar avea aceasta problema rezolvata incepand cu versiunea publica 1.4, compania permitand dezactivarea completa a acestei tehnologii, sau limitarea folosirii sale doar pentru contacte. Acestea fiind spuse, iata ca si cu platforma Telegram trebuie sa fiti foarte atenti, deoarece nu este chiar atat de sigura precum va imaginati, si nu stiti ce se intampla in realitate.

This post was last modified on oct. 2, 2018, 11:31 AM 11:31

Disqus Comments Loading...