X

Samsung Anunta PROFIT RECORD in Ciuda PROBLEMELOR

Samsung a anuntat astazi ca in T3 2018 a inregistrat profit record pentru intregul grup, in ciuda problemelor pe care cu divizia de smartphone-uri, coreenii urmand a inregistra un nou trimestru fiscal cu scadere a profitului pentru ea. Totusi, pentru T3 2018 compania Samsung a anuntat incasari de 57.5 miliarde de dolari pentru intregul grup, dar si profit de 15.5 miliarde de dolari, cu 12% mai mare decat ceea ce inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut.

Samsung a avut parte de un T3 2018 extrem de bun multumita diviziilor care produc microchip-uri, ecrane OLED pentru o varietate de produse electronice, si multumita altor divizii, exceptand-o pe cea pentru smartphone-uri. Va spuneam zilele trecute ca Samsung ar fi inregistrat scadere in profitul generat de catre divizia smartphone

in T3 2018, iar costurile de promovare pentru Samsung GALAXY Note 9 ar fi jucat un rol foarte important in aceasta evolutie negativa.

Samsung Anunta PROFIT RECORD in Ciuda PROBLEMELOR

Samsung inca nu a anutat in detaliu care dintre diviziile sale a generat cei mai multi bani, si cele mai mari cresteri in profit si incasari, insa urmeaza sa o faca, iar atunci vom foarte clar cam care este situatia. Samsung are parte de o crestere substantiala a incasarilor in diviziile care produc diverse componente pentru produse electronice, existand acum o cerere foarte mare din partea producatorilor, insa vanzarile de smartphone-uri au fost afectate de concurenta serioasa facuta de catre alti producatori.

“Samsung expects to have made 17.5 trillion won ($15.5 billion) in operating profit off 65 trillion won ($57.5 billion) in revenue in the third quarter of 2018, a 20 percent increase year on year and nearly 12 percent higher than the company’s previous record of 15.64 million won from the first quarter of this year.”

Samsung este totusi un grup foarte mare, iar evolutia de pana acum a incasarilor si profitului sugereaza faptul ca urmeaza o perioada foarte buna pentru coreeni si in T4 2018, insa de ce nu si in 2019. Apple va avea in continuare nevoie de ecrane OLED, Samsung poate aduce noi clienti pentru componentele de produse electronice, iar daca va scoate si smartphone-uri bune, atunci va avea parte doar de cresteri in incasari si profit la nivelul intregului grup.

This post was last modified on oct. 6, 2018, 4:34 PM 16:34

Disqus Comments Loading...