X

Google ATACA AMENDA URIASA a Comisiei Europene

Google a luat decizia de a ataca amenda uriasa pe care Comisia Europeana a anuntat-o acum cateva luni bune din cauza sistemului de operare Android, dar asta nu ar trebui sa mire pe cineva in acest moment. Compania Google a primit din partea celor de la Comisia Europeana o amenda de 5 miliarde de dolari din cauza incalcarii legislatiei antitrust cu sistemul de operare Android pe care-l folosesc foarte multi producatori de telefoane mobile in momentul de fata.

Google a fost acuzata de catre Comisia Europeana de faptul ca a abuzat de cota sa de piata uriasa pe care o are cu sistemul de operare Android si obliga producatorii de smartphone-uri sa includa aplicatiile sale in telefoanele vandute. Vorbim aici despre aplicatii precum Google Search, Google Chrome, Google Assistant, Google Drive, si alte servicii create de catre Google, ele fiind obligatorii pentru orice smartphone Android lansat de catre vreun producator.

Google ATACA AMENDA URIASA a Comisiei Europene

Google a incercat sa convinga Comisia Europeana ca nu incalca legea cu aceasta strategie, insa in final are o amenda de 5 miliarde de dolari anuntata impotriva sa, iar in iulie a anuntat ca o va ataca in instanta. Ei bine acest lucru s-a intamplat in cursul zilei de ieri, cand Google a atacat amenda, inainte sa expire termenul de 90 de zile, impus de catre Comisia Europeana, pentru a inceta practicile sale anticoncurentiale, el acum fiind cel mai probabil suspendat.

“On Tuesday, Google filed an appeal of the European Commission’s nearly $5 billion fine after a regulatory body decided that the Alphabet Inc. company was knowingly violating antitrust laws.”

Google ataca acum a doua mare amenda primita de catre Comisia Europeana, prima avand o valoare de 2.7 miliarde de dolari, si fiind impusa din cauza modului in care serviciile sale de shopping erau favorizate in cautarile Google Search. Ce sanse are compania Google sa castige in fata Comisiei Europene este foarte greu de spus, insa avocatii americanilor vor incerca macar sa reduca valoarea amenzii care va trebui platita in final.

This post was last modified on oct. 11, 2018, 4:39 PM 16:39

Disqus Comments Loading...