X

SAMSUNG. SCADERE URIASA in Vanzarile Smartphone

Samsung. In T3 2018 compania coreeana a inregistrat o scadere foarte mare in vanzarile de smartphone-uri, ceva ce era de imaginat, avand in vedere insuccesul celor mai recente modele de telefoane lansate de catre coreeni. Totusi, in T3 2018 compania Samsung ar fi vandut 72.3 milioane de smartphone-uri, cu 11.1 milioane de unitati mai putin decat in T3 2017, procentual vorbind, scaderea fiind de 13.3%, cea mai mare dintre toti producatorii individuali urmariti de catre cei de la IDC.

Samsung. Problemele foarte mari cu vanzarile smartphone pentru cei de la Samsung vin de pe urma lansarilor esuate pentru Samsung GALAXY S9 si Samsung GALAXY Note 9, plus concurenta tot mai mare din China. In timp ce producatorii chinezi au inregistrat cresteri in vanzari, pe linie, cei de la Samsung merg in sens invers, si vedem din nou ceea ce s-a intamplat cu Nokia in momentul in care a inceput decaderea marelui gigant producator de smartphone-uri.

SAMSUNG. SCADERE URIASA in Vanzarile Smartphone

Samsung. Huawei a inregistrat o crestere de peste 32% a vanzarilor, intrecand iar si compania Apple, dar despre asta voi vorbi intr-un articol separat, insa si Xiaomi a avut parte de o crestere de peste 20% a vanzarilor. Practic, vedem cum Samsung merge din prost in mai prost, iar previziunile pentru urmatoarele luni se anunta si mai sumbre pentru ca nu mai exista alte modele importante de smartphone-uri pe care coreenii sa le lanseze pana prin martie.

“While the overall smartphone market has declined for four straight quarters, two things stand out as major factors in the third quarter. Samsung, the largest smartphone vendor in terms of market share, accounting for 20.3% of shipments in 3Q18, declined 13.4% year over year in the quarter. And secondly, China, which is the largest country market for smartphone consumption, accounting for roughly one third of global shipments, was down as well for the sixth consecutive quarter.”

Samsung. Trebuie mentionat foarte clar faptul ca aceste cifre reprezinta estimari ale analistilor, si nu date oferite de catre coreeni, ei nefacand asta de foarte multi ani, iar Apple va merge pe acelasi trend. Totusi, Samsung a confirmat scaderi de miliarde de dolari in vanzarile trimestriale de smartphone-uri, asa ca nu exista motive sa credem ca aceste cifre oferite de catre analisti nu ar fi adevarate, iar in T4 2018 este de asteptat sa vedem noi scaderi.

This post was last modified on nov. 4, 2018, 4:35 PM 16:35

Disqus Comments Loading...