X

DIGI. AMENDA RECORD Primita de catre Companie

Digi. O amenda uriasa a fost data companiei care detine RCS & RDS si subsidiarele din Italia, Spania, sau Ungaria, iar motivul pentru care este aplicata pune in discutie activitatea companiei romanesti. Mai exact, subsidiara Digi din Ungaria a fost amendata cu suma de 280.000 de euro, echivalent in forinti, de catre autoritatea pentru concurenta din Ungaria, aceasta blocand temporar si achizitia companiei Invitel, ceva ce cam franeaza planurile de expansiune ale Digi.

Digi. Desi autoritatile din Ungaria au aprobat in mai 2018 achizitia companiei Invitel de catre romani, se pare ca acum aceasta a fost blocata temporar pentru ca nu s-a comunicat in mod corect modul in care serviciile celor doua companii se suprapun in anumite localitati. Cei de la Digi au in Ungaria o companie numita i-TV care nu trebuia sa ofere servicii in aceleasi localitati in care functioneaza si Invitel, insa aceasta conditie a fost incalcata de catre compania din Romania.

DIGI. AMENDA RECORD Primita de catre Companie

Digi. In planurile initiale prezentate de catre romani pentru achizitia companiei Invitel s-a spus ca serviciile celor doua entitati se suprapun in 23 de localitati, cand in realitate este vorba despre 89. Avand in vedere ca diferenta dintre cele doua numer este atat de mare, autoritatile din Ungaria au decis sa impuna amenda de 280.000 de euro, dar aparent sa si retraga acordul oferit Digi pentru a cumpara compania Invitel in anul 2018, dar ea probabil va fi atacata de catre romani.

The Hungarian Competition Authority (GVH) has withdrawn its permission for Digi to acquire Invitel, the country’s leading alternative telco. In a statement, it says that it has taken the decision due to a misleading disclosure, for which it has imposed a fine of HUF90 million (€280,000). The GVH notes that it approved the acquisition of Invitel by Digi in May 2018. As a condition, it required i-TV, a company belonging to Digi that leases cable networks to show content from the Digi group, to not operate in areas in which Invitel also provided parallel services.

Digi. Achizitia celor de la Invitel i-ar fi oferit companiei romanesti o pozitie mult mai puternica pe piata din Ungaria, insa prezentarea neadevarata a situatiei de fapt i-a adus o amenda pe care in Romania nu i-ar impune-o vreodata cineva. Cei de la Digi vor rezolva, cel mai probabil, problemele din Ungaria, si cel mai probabil vor finaliza inclusiv achizitia celor de la Invitel, insa e posibil sa fie obligati sa plateasca o amenda pentru intreaga problema.

This post was last modified on nov. 24, 2018, 10:40 AM 10:40

Disqus Comments Loading...