X

Facebook. ATENTIE, AVERTIZAREA CERT-RO in Romania

Facebook. Cea mai mare retea de socializare de pe planeta este si un loc foarte periculos pentru foarte multi dintre utilizatori, iar CERT-RO face o avertizare foarte importanta pentru toti romanii care folosesc platforma in acest moment. Puteti vedea mai jos despre avertizarea pe care o face institutia din Romania, ea spunand ca romanii care folosesc reteaua de socializare Facebook sunt in pericol din cauza unui nou scam de tip clickjacking, asa ca trebuie sa fiti foarte atenti.

Facebook. Vorbim despre o aplicatie dezvoltata pentru reteaua de socializare, care are menirea de a deschide ferestre in care se acceseaza o anumita pagina de internet in franceza, pe care nimeni n-ar dori sa o acceseze. Totul incepe cu accesarea unui link distribuit de catre utilizator, la accesare fiind afisata o fereastra de tip pop-up, in care pare ca i se cere utilizatorului sa confirme ca are 18 ani pentru a vedea continutul articolului, insa in realitate scopul e cu totul altul.

Facebook. ATENTIE, AVERTIZAREA CERT-RO in Romania

Facebook. In momentul in care utilizatorul apasa butonul Oui, din fereastra afisata pe pagina, se va face automat o partajare a acelei postari pe pagina de profil a respectivei persoane, asa fiind redistribuita constant postarea. In acest punct, utilizatorului va accesa in mod automat si un articol in franceza care contine informatii complet neinteresante, iar cei de la Facebook nu fac absolut nimic pentru a bloca aceasta teapa care afecteaza un numar foarte mare de utilizatori.

Facebook. Compania permite raportarea acestui gen de postari, insa din pacate link-ul care este partajat este modificat constant, asa ca blocarea nu se poate face foarte usor, dar e posibila daca exista dorinta din partea companiei. Totusi, pana in acel punct, trebuie sa va protejati singuri, si daca vedeti o postare precum cea de mai sus, faceti report pentru ea la Facebook, astfel incat sa fie eliminata din platforma, dar nu o accesati voi.

This post was last modified on dec. 27, 2018, 8:02 PM 20:02

Disqus Comments Loading...