X

Samsung si Apple au DOMINAT Piata Telefoanelor in 2018

Samsung si Apple au dominat piata telefoanelor premium, si nu numai, in T3 2018, conform unui studiu publicat recent, insa asta n-ar trebui sa mire, pentru ca nicio alta companie nu vinde mai mult decat ele, in acest segment. In functie de ceea ce considerati voi a fi telefon premium, adica pretul de la care credeti ca un produs merita aceasta denumire, Apple si Samsung au dominat toata concurenta, americanii fiind in top pentru majoritatea categoriilor de preturi.

Apple a avut o cota de piata de 79% in segmentul telefoanelor care costa peste 800 de dolari, Samsung si restul producatorilor avand impreuna restul de 21%, ceea ce este perfect normal, si nu se intampla pentru prima oara. In segmentul telefoanelor care costa 600 – 800 de dolari, Apple a fost deasemenea pe prima pozitie, cu o cota de piata de 61%, cei de la Samsung avand o cota de 21%, in timp ce restul celorlalti producatori au impartut cei 19% ramasi.

Samsung si Apple au DOMINAT Piata Telefoanelor in 2018

Samsung a fost pe prima pozitie in segmentul telefoanelor care costa 400 – 600 de dolari, avand o cota de piata de 25%, in timp ce Apple a adunat 21%, iar cei de la Huawei doar 17%, deci succesul lor nu sta in telefoanele din acest segment. Dincolo de Huawei, cei de la Vivo, Oppo, si Xiaomi au avut un total cumulat de 23%, adica mai putin decat Samsung, si doar putin peste Apple, deci majoritatea telefoanelor vandute de catre aceste companii sunt mai ieftine de 400 de dolari.

Samsung si Apple sunt lideri incontestabili inlumea telefoanelor cu preturi cuprinse intre 400 si peste 800 de dolari, americanii fiind pe prima pozitie in majoritatea regiunilor, si secunzi in restul. Interesant este faptul ca Huawei are o pozitie foarte proasta cand vine vorba despre vanzarea de telefoane care costa peste 400 de dolari, iar cine credea ca aceasta companie chinezeasca vinde multe telefoane scumpe, ei bine chiar traieste pe o alta planeta.

This post was last modified on ian. 4, 2019, 10:50 PM 22:50

Disqus Comments Loading...