X

Telekom. PIERDERI MARI Inregistrate in Romania

Telekom. Unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania a depus la ANAF bilantul financiar pentru anul 2017, si vestile nu sunt chiar atat de bune, pierderi mari fiind inregistrate in continuare in Romania. Telekom este impartit in doua divizii, Telekom Romania Communications, care este fosta companie Romtelecom, si Telekom Romania Mobile Communications, care este fosta companie Cosmote, ele inregistrand incasari de putin peste 1 miliard de euro in 2017.

Telekom. Desi incasarile operatorului au crescut usor fata de anul 2016, in cazul pierderilor nete s-a ajuns la 1.39 miliarde de lei, sau cam 300 de milioane de euro, in crestere cu 34.2% fata de raportarea anterioara. Din pacate, datoriile companiei Telekom au crescut deasemenea la 6.26 miliarde de lei, cu 5.7%, sau 1.3 miliarde de euro, creantele pe care compania le are de recuperat crescand cu 2.9% la 2.35 miliarde de LEI, sau cam 500 milioane de euro.

Telekom. PIERDERI MARI Inregistrate in Romania

Telekom. Dintre cele doua divizii, Telekom Romania Communications are cei mai multi angajati, cam 4700, dar si datoriile cele mai mici, de doar 1.44 miliarde de LEI, partea din creante cea mai mare find alocata aici. In cazul diviziei mobile a Telekom, se inregistreaza datoriile cele mai mari, de 4.81 miliarde de LEI, insa partea buna este ca incasarile au crescut cu 7.95% fata de anul 2016, deci vorbim despre o evolutie in ciuda cresterii pierderilor, dar si a datoriilor companiei.

Telekom. Detinuta partial de catre statul roman si partial de catre Deutsche Telekom, operatorul de telecomunicatii este unul dintre cei mai mari de pe piata locala, cu peste 10 milioane de clienti, si incasari anuale de peste 1 miliard de euro. In comparatie cu operatorii concurenti, Telekom are incasari mai mici decat Orange, dar mai mari decat cei de la Vodafone, fiind pe locul 3 in Romania in ceea ce priveste numarul de clienti, si incasarile, depasind inclusiv RCS & RDS doar la incasari.

This post was last modified on ian. 6, 2019, 3:31 PM 15:31

Disqus Comments Loading...