X

Apple. Suma URIASA Platita catre Statul Francez

Apple, dupa 10 ani in care s-a luptat cu statul francez din cauza impozitelor pe care trebuia sa le plateasca pentru vanzarile locale, a ajuns intr-un final la intelegere cu guvernul. Mai exact, cei de la Apple au fost de acord sa plateasca impozite de 500 de milioane de euro catre statul francez pentru ultimii peste 10 ani de activitate, o suma uriasa.

Apple a fost acuzata de catre statul francez ca a folosit “portitele” din legislatia franceza pentru a evita sa plateasca impozite la adevarata lor valoare, iar acum sufera din aceasta cauza. Apple a fost de acord sa plateasca aceste impozite pentru a nu fi anchetata pentru evaziune fiscala de catre autoritatile franceze, ceea ce i-ar fi adus prejudicii mult mai mari pe termen lung.

Apple plateste 500 de milioane de euro impozite catre Franta

Apple nu a recunoscut ca a incalcat legislatia franceza cu “optimizarea fiscala” pe care a facut-o, aceasta fiind una dintre conditiile pentru plata acestei sume uriase. Desi cei de la Apple s-au folosit de Irlanda pentru a evita sa plateasca impozite in multe tari din Europa, incetul, cu incetul, acestea incep sa-si ceara drepturile, iar americanii trebuie sa plateasca.

U.S. technology giant Apple said it had reached a deal with France to pay an undeclared amount of back-dated tax, with French media putting the sum at around 500 million euros ($571 million). Apple’s French division confirmed the tax payment agreement, but did not disclose how much it had agreed to pay. As a multinational company, Apple is regularly audited by fiscal authorities around the world. The French tax administration recently concluded a multi-year audit on the company’s French accounts, and those details will be published in our public accounts.

Apple a fost obligata sa plateasca banii in Franta pentru ca guvernul a decis ca produsele vandute acolo nu pot avea impozitele platite in alta tara, iar Amazon a trecut printr-o situatie similara in 2018. Presedintele Apple, Tim Cook, s-a intalnit in secret cu presedintele francez, Emmanuel Macron, pentru a discuta situatia, si e de asteptat ca in alte tari sa se intample lucruri similare.

This post was last modified on feb. 5, 2019, 4:06 PM 16:06

Disqus Comments Loading...