X

Apple Watch a fost LIDER ABSOLUT pe Piata Smartwatch in 2018

Apple Watch este, fara discutie, cel mai popular smartwatch in momentul de fata, iar asta pentru ca in 2018 a avut parte de vanzar uimitor de bune, in conditiile in care iPhone n-a dus-o prea bine. In T4 2018 Apple a vandut 9.2 milioane de Apple Watch-uri in intreaga lume, adica jumatate din vanzarile globale, la distanta uriasa fata de Samsung, sau Fitbit.

Apple Watch a generat vanzari de aproape 4 ori mai mari decat cele ale smartwatch-urilor produse de catre compania Samsung, si de 4 ori mai mari decat ale celor generate de catre compania Fitbit. Garmin este deasemenea mentionata in top, cu vanzari de peste 8 ori mai mici decat cele ale Apple Watch, semn ca produsul celor de la Apple nu are rival in momentul de fata.

Apple Watch a dominat piata smartwatch-urilor fara drept de apel

Apple Watch a inregistrat in tot anul 2018 vanzari de 22.5 milioane de unitati, adica putin peste dublu fata de vanzarile din T4 2018, semn ca in restul anului lucrurile n-au stat prea bine. Intreaga piata smartwatch a inregistrat vanzari de 45 de milioane de unitati, deci doar modelele Apple Watch au generat fix jumatate dintre vanzarile intregii industrii in 2018.

Apple Watch a crescut in vanzari cu 4.8 milioane de unitati fata de anul 2017, insa cota de piata a Apple a scazut constant in ultimii ani, in 2017 ea fiind de 60.4%. Asta se intampla pentru ca se vand mai multe smartwatch-uri la nivel global, iar desi Apple e producatorul cel mai mare, procentul sau de crestere nu tine pasul cu procentul de crestere al intregii piete.

This post was last modified on feb. 28, 2019, 8:35 AM 08:35

Disqus Comments Loading...