X

Facebook. ATENTIE, SCHIMBA PAROLA! SUTE de MILIOANE de Oameni AFECTATI

Facebook. Compania americana a recunoscut astazi faptul ca sute de milioane de parole ale conturilor utilizatorilor sai au fost stocate in servere fara a fi criptate, si au putut fi vazute de catre oricine care avea acces la serverele sale. Asta inseamna ca cel putin 20.000 de angajati, si poate chiar hackeri, au putut accesa sutele de milioane de parole ale conturilor Facebook fara vreo restrictie, si se puteau folosi de ele pentru a se loga in conturile oamenilor.

Facebook. Desi in mod normal parolele sunt criptate in serverele companiilor care ofera conturile online, compania americana spune ca din cauza unor erori interne, parolele a sute de milioane de conturi au fost expuse. Intre 200 de milioane si 600 de milioane de conturi Facebook au avut parolele expuse in fata angajatilor companiei, si a oricaror hackeri care au spart serverele si au vazut ceea ce se gaseste in ele, problema fiind una colosala pentru companie.

Facebook. ATENTIE, SCHIMBA PAROLA! SUTE de MILIOANE de Oameni AFECTATI

Facebook. In ianuarie a fost descoperita problema care afecteaza sutele de milioane de conturi, insa pana acum compania nu a spus absolut nimic in legatura cu problema, lasand conturile fara vreo protectie. Facebook spune ca nu a descoperit vreo dovada a faptului ca parolele ar fi fost expuse unor persoane din afara companiei, sau ca ar fi fost folosite de catre angajati pentru a se loga in conturi, dar daca a ascuns aproape 2 luni problema, oare cine-i mai crede acum ?

As part of a routine security review in January, we found that some user passwords were being stored in a readable format within our internal data storage systems. This caught our attention because our login systems are designed to mask passwords using techniques that make them unreadable. We estimate that we will notify hundreds of millions of Facebook Lite users, tens of millions of other Facebook users, and tens of thousands of Instagram users. Facebook Lite is a version of Facebook predominantly used by people in regions with lower connectivity.

Facebook. Compania sustine ca utilizatorii versiunii Lite a aplicatiei au fost cei mai afectati din cauza acestei probleme, dar si cativa zeci de mii de utilizatori ai instagram, 2000 de angajati ai americanilor facand cautari prin fisierele care contineau parolele, dar nu se stie pentru ce. Facebook a trecut prin multe probleme anul trecut, insa aceasta este de departe una dintre cele mai serioase, din cauza numarului foarte mare de persoane care sunt afectate.

Facebook. Chiar daca nu veti fi obligati sa va schimbari parola, este recomandabil sa o faceti cat mai repede, sau macar sa activati sistemul de autentificare in 2 pasi, care impiedica logarea unor terte persoane fara un cod trimis prin SMS catre telefonul vostru.

This post was last modified on mart. 27, 2019, 2:35 PM 14:35

Disqus Comments Loading...