X

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, ANUNT IMPORTANT pentru Romani

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, sunt in centrul unui anunt foarte important facut pentru clientii romani de catre cei de la ANCOM, si este bine sa stiti de el, mai ales daca aveti programate calatorii in urmatoarea perioara. Conform celor de la ANCOM, romanii care vor calatori in Marea Britanie pana la data de 12 aprilie se vor bucura in continuare de beneficiile “Roam like at Home” oferite de catre RCS & RDS, sau restul operatorilor de telecomunicatii din Romania.

RCS & RDS. Sistemul “roam like at home” a fost lansat in 2017 pentru a le oferi europenilor posibilitatea de a-si folosi in alte tari beneficiile serviciilor de telefonie pe care le folosesc in tara de origine. Practic, orice client al RCS & RDS, sau al altui operator telecom din Romania, poate vorbi la telefon, sau trimite SMS-uri, in alte tari din Europa ca si cum ar face-o in Romania, si ar beneficia de trafic de internet aproape la fel de mult ca in tara, in baza pretului abonamentului.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, ANUNT IMPORTANT pentru Romani

RCS & RDS. Avand in vedere ca Brexit ar fi trebuit sa scoata Marea Britanie din Uniunea Europeana, s-a incercat negocierea unui acord care sa pastreze anumite beneficii pentru cetateni, chiar si dupa iesire, “roam like at home” fiind printre ele. Avand in vedere ca Brexit-ul a fost amanat, si ca un acord nu exista, iata ca pana in 12 aprilie, cel putin, clientii RCS & RDS, sau ai altor companii telecom din Romania, vor beneficia in continuare de “roam like at home” in calatorii.

Românii vor continua sa beneficieze de roaming la tarife naționale în Marea Britanie și în Gibraltar cel puțin pâna pe 12 aprilie 2019. Evoluția negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmeaza sa se întâmple dupa aceasta data. În ipoteza în care Marea Britanie iese din Uniunea Europeana fara niciun acord, Regulamentul european „Roam like at home” va înceta sa se aplice în Marea Britanie și în Gibraltar.

RCS & RDS. Se pare ca dupa data de 12 aprilie “roam like at home” ar putea disparea pentru clientii din Romania care circula in Marea Britanie, insa deocamdata nu se stie nimic sigur in legatura cu asta. E posibil ca Uniunea Europeana sa extinda beneficiile si dupa data de 12 aprilie, insa in caz contrar, daca aveti abonamente, sau cartele, de la RCS & RDS, sau alti operatori, e bine sa stiti ca s-ar putea sa ramaneti fara beneficiile pe care le aveti in abonamente.

RCS & RDS. Mai multe detalii despre aceasta problema vom afla in urmatoarea saptamana, asa ca trebuie sa mai avem rabdare.

This post was last modified on apr. 6, 2019, 7:45 PM 19:45

Disqus Comments Loading...