X

Facebook. ATENTIE! Iti ACCESEAZA EMAIL-ul FARA sa STII

Facebook. Compania americana a depasit astazi limitele penibilului dupa ce a inceput sa le ceara unoara dintre utilizatori sa-i furnizeze parolele pentru logare la email-urile personale, ceva ce nicio companie nu ar trebui sa faca. Problema si mai mare este ca Facebook a accesat email-urile oamenilor si lea furat agenda de contacte fara ca ei sa stie, practica fiind recunoscuta in mod oficial de catre americani, in urma tuturor criticilor foarte dure venite din partea presei.

Facebook. Problema majora de astazi vine la doar cateva saptamani dupa ce compania a recunoscut ca angajatii sai au avut acces la parolele a sute de milioane de conturi fara ca oamenii sa stie ce se intampla. Noua problema apare in mod complet aleator pentru utilizatorii care au conturi inregistrate in cadrul retelei de socializare, Facebook cerandu-le in mod neasteptat parola de la adresa de email folosita pentru a isi crea contul, indiferent cand s-a intamplat asta.

Facebook. ATENTIE! Iti ACCESEAZA EMAIL-ul FARA sa STII

Facebook. Compania spune ca nu ar stoca parolele pentru email-urile folosite de catre utilizatori pentru a isi crea cont in reteaua de socializare, dar cu ele are acces total la conturile oamenilor, si la viata din afara retelei. Facebook blocheaza intai conturile utilizatorilor, iar mai apoi le cere parola de la email-ul personal pentru a le permite accesul la contul din reteaua de socializare, si nu se stie cam cate milioane, sau sute de milioane de oameni sunt afectati.

That’s beyond sketchy. They should not be taking your password or handling your password in the background. If that’s what’s required to sign up with Facebook, you’re better off not being on Facebook. This is bad on so many levels. It’s an absurd overreach by Facebook and a sleazy attempt to trick people to upload data about their contacts to Facebook as the price of signing up. Even when you consent to uploading contact information to Facebook, you should never have to put in your email password to do it.

Facebook. Americanii spun ca ar exista inclusiv optiunea de a folosi un cod trimis prin SMS la un numar de telefon, insa numai pentru cei care au un numar de telefon folosit ca metoda de autentificare in doi pasi. Ceea ce face Facebook este complet nepotrivit, fortand utilizatorii sa-si ofere parola pentru o adresa personala de email pentru a putea sa foloseasca in continuare contul din cadrul retelei de socializare, tinand practic ostatic acel cont pentru a primi parola.

Facebook. Nu stiu cata lume inca nu si-a dat seama cat de murdare sunt tacticile celor de la Facebook, insa poate ca dovezile de acest gen mai aduc putina lumina in situatia actuala.

This post was last modified on apr. 8, 2019, 7:28 PM 19:28

Disqus Comments Loading...